U Virovitici uskoro kreću radovi na izgradnji novog vrtića i glazbene škole, Kirin: Sljedećeg tjedna uvodimo u posao izvođača radova

Gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin na aktualnom satu 29. sjednice Gradskog vijeća odgovorio na pitanja vijećnika vezana uz izgradnju novog dječjeg vrtića i glazbene škole. 

– Sljedećeg tjedna uvodimo u posao izvođača radova za izgradnju novog dječjeg vrtića i glazbene škole tako da uskoro očekujemo i sam početak radova – rekao je najavio je gradonačelnik Kirin.

Nakon provedene javne nabave, radovi na oba projekta ugovoreni su s tvrtkom PRAJO BETON.

– Projekt izgradnje Dječjeg vrtića vrijedan je ukupno oko 5,4 milijuna eura, a sufinancira se kroz Nacionalni plan oporavka i otpornosti u iznosu 1,8 milijuna eura. Nova glazbena škola, prvi projekt koji će se realizirati iz Strategije razvoja Urbanog područja Virovitica financiranog iz Integriranog teritorijalnog programa, vrijedna je oko 5,5 milijuna eura. Iznos sufinanciranja je 85 posto, a 15 posto plaća Grad Virovitica. Rok izvođenja radova za oba projekta je 18 mjeseci – rekao je gradonačelnik I. Kirin.

Što se tiče gradskih bazena, istaknuo je da je u tijeku provjera natječajne dokumentacije te se uskoro očekuje odabir izvođača radova.

– Vrijednost projekta je 8,7 milijuna eura, a početak radova očekujemo u ovoj godini. Rok izvođenja radova je također 18 mjeseci, a iznos sufinanciranja kroz Integrirani teritorijalni program je 85 posto – dodao je gradonačelnik.

(virovitica.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content