GRAD VIROVITICA Više od 2.500 stabala bit će posađeno kroz tri faze projekta „Grad koji diše“ i Pilot projekt razvoja zelene infrastrukture

Kolika je cijena sadnica koje se sade u sklopu projekta „Grad koji diše“, koliko je faza Gradu Virovitici odobreno, koliko se tvrtki javilo na natječaj za provedbu projekta te koliko će stabala biti ukupno posađeno, pitanja su koja su postavljena gradonačelniku Virovitice Ivici Kirinu na aktualnom satu 29. sjednice Gradskog vijeća, a vezano za nedavno održanu konferenciju za medije vijećnika Siniše Prpića.

– Na javnu nabavu za I. fazu projekta „Grad koji diše“ javila su se dva ponuditelja i to Zajednica ponuditelja Vodogradnja d.o.o. i Cvjećarsko-trgovački obrt “Frezija” te Flora VTC d.o.o. i Arbornig j.d.o.o. Odabrali smo onu ponudu koja je bila najpovoljnija, a to je ona Vodogradnje i Frezije. Tu je posao izgubila naša lokalna tvrtka Flora VTC. Nadalje, ukupna vrijednost I. faze projekta je 443.646,54 eura, a što se tiče cijene, važno je istaknuti da je u cijenu jedne sadnice uračunata nabava, doprema, sadnja sadnice, zalijevanje, nabava kolaca te učvršćivanje s kolcima… – rekao je gradonačelnik Ivica Kirin dodavši kako se u sklopu I. faze sadi ukupno 1329 stabala.

Inače, Gradu Virovitici odobrene su tri faze projekta „Grad koji diše“, koje će sufinancirati Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, kao i Pilot projekt razvoja zelene infrastrukture i/ili kružnog gospodarenja prostorom i zgradama užeg centra grada Virovitice, a u sklopu svih njih na području grada bit će posađeno više od 2548 novih stabala.

– Prva faza projekta „Grad koji diše“ je u provedbi, za drugu fazu uskoro očekujemo raspisivanje nabave, dok treća faza još nije u provedbi. Za Pilot projekt razvoja zelene infrastrukture, koji je također odobren, u tijeku je izrada glavnog projekta. Sva četiri projekta vrijedna su više od 2 milijuna eura – dodao je gradonačelnik.

(virovitica.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content