Uređenje središta Podravskih Sesveta privodi se kraju

Uređenje ulica središta naselja Podravske Sesvete projekt je čiji začeci sežu nekoliko godina unatrag, a sama provedba ideje konačno je započela krajem prošle godine, dok se s radovima započelo sredinom ožujka ove godine.

Kako smo pisali krajem kolovoza, radovi su bili u završnoj fazi, a danas (četvrtak) se kraju privode radovi asfaltiranja te je još potrebno urediti zelene površine.

– Uređenje središta naselja u fazi su završetka. Trenutno se privodi kraju asfaltiranje ulica i centra. Još je potrebno urediti zelene površine i postaviti signalizaciju. Radovi koji su započeli početkom godine, sada s prvim danima mjeseca listopada bit će u potpunosti završeni. Već sada imamo vizuru kako će sve to u konačnici izgledati i da je sve ovo rađeno za ljepši izgled mjesta, ali prvobitno na dobrobit svih mještana – rekao je Mladen Sitek, načelnik općine.

Radovi su obuhvaćali iskop postojeće konstrukcije ceste, profiliranje trupa ceste kamenim materijalom za izradu tamponskog sloja nove kolničke konstrukcije, asfaltiranje kolnika novim nosivim i habajućim slojem asfalta, proširivanje postojećih cesta, izgradnju novih kolnih ulaza, rješavanje problema oborinske odvodnje te izgradnju pješačke staze i novih parkirališnih mjesta.

Nakon završetka radova bit će obnovljeno i/ili rekonstruirano 680 metara prometnica, izgrađeno 650 metara pješačke staze, a sam centar naselja dobit će 70 novih parkirališnih mjesta. Uz prometnice, odnosno pješačku stazu uredit će se zelene površine te zasaditi novi drvored.

Ukupna vrijednost radova iznosi 606.197,91 eura s PDV-om, a projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije s 33 tisuće eura te Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine s iznosom od 40.700 eura.

(www.icv.hr, ib, foto: I. Barčan)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content