U Dječjem vrtiću “Potočnica” održana edukacija za odgojitelje “Odgajati srcem”

Danas je u Dječjem vrtiću “Potočnica” održana edukacija za odgojitelje.

– Odgajati djecu u današnjem svijetu prepuno je raznih izazova i biti odgojitelj ponekad se čini kao uloga superjunaka s bezbroj prepreka. Jeste li znali da svakog dana u našoj glavi stanuje 89 posto negativnih misli? Da nam je IQ djece u porastu, ali njihova emocionalna inteligencija u padu? Da djeca danas ne znaju prepoznati i pokazati osnovne emocije… – istaknuli su iz Dječjeg vrtića “Potočnica”.

Cilj ove radionice bio je pružiti odgojiteljima uvid kako se mogu odmaknuti od klasičnog modela discipliniranja djece te se kroz razumijevanje razvoja dječjeg mozga, učenje samoregulacije i produbljivanje povezanosti s djecom, mogu suočiti s različitim izazovima discipline na sasvim novi način.

Nakon uvodnog predavanja uslijedio je radionički dio u kojem se odgojiteljima pokazuju primjeri dobre prakse i regulacije ponašanja djece kroz korištenje meditativnih tehnika, nekih aktivnosti terapije kroz igru (Theraplay) koje mogu značajno unaprijediti odnos između odgojitelja i djece te stvoriti mirno, ugodno i veselo ozračje u vrtićkoj grupi.

(www.icv.hr, DV “Potočnica”)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content