Održana 21. sjednica Općinskog vijeća Općine Čačinci: Usvojen polugodišnji izvještaj o izvršenju proračuna

Vijećnici općine Čačinci održali su svoju redovnu 21. sjednicu tekućeg saziva kojom je predsjedao predsjednik Tomislav Tomić.

Nakon usvajanja zapisnika s prošle sjednice, jednoglasno je donesena Odluka o usvajanju Izvješća o obavljenoj provjeri provedbe naloga i preporuka danih u financijskoj reviziji Općine Čačinci za 2020., a potom je potvrđen i Zaključak o primanju na znanje Zapisnika o obavljenom proračunskom nadzoru utvrđivanja zakonitosti izvršavanja proračuna za 2023. godinu u Općini Čačinci.

Također, vijećnicima je predstavljen polugodišnji izvještaj o izvršenju proračuna Općine za 2024. godinu koji je u detalje i sa svim brojkama predstavila pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Marija Vreš.

Vreš je istaknula kako su ostvareni prihodi u polugodišnjem razdoblju u iznosu od 750.414,18 eura što je 37 posto izvršenja polugodišnjeg proračuna, a rashodi poslovanja su 1.199.930,69 eura. Ovi podaci govore da postoji manjak prihoda nad rashodima u iznosu od 421.096,59 eura što je uglavnom nastalo zbog radova na rekonstrukciji i obnovi dječjeg vrtića, no Općina je prenijela višak za tu namjenu tako da je sada u višku 201.995, 78 eura. Polugodišnji izvještaj je bez rasprave jednoglasno usvojen.

U nastavku je donesena Odluka o usvajanju Strategije upravljanja imovinom Općine Čačinci za razdoblje 2024.- 2030. godine, a potom i Odluka o izmjeni Odluke o plaći i drugim pravima Općinskog načelnika koja je regulirana novim Zakonom o podizanju osobnog dohotka državnim službenicima.

Vijećnici su još donijeli jednoglasno i Odluku o imenovanju općinskog povjerenstva za procjenu šteta od prirodnih nepogoda na području općine te Odluku o transformaciji Prostornog plana uređenja Općine Čačinci.

Pod točkom ”Razno” vršena je rasprava o aktualnim temama na području općine, a na samom kraju načelnik Alen Jurenac upoznao je vijećnike s trenutnim projektima te novitetima koji čekaju općinu u narednom periodu.

(www.icv.hr, vg)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content