1. HRL SJEVER Viro Virovitica pobijedila KTC: Slatina poražena od Siska

U 1. hrvatskoj ligi Sjever za rukometaše odigrane su utakmice drugog kola. Momčad Viro Virovitice u Sportskoj dvorani Tehničke škole došla je do prvih bodova, a pobijedila je dojučerašnjeg premijerligaša, križevački KTC, rezultatom 32:30.

Utakmica je cijelim svojim tijekom bila uzbudljiva i neizvjesna. Domaća momčad, koja je bila prorijeđena zbog bolesti nekolicine igrača, tijekom utakmice ostala je bez trojice iskusnih igrača. Nakon desetak minuta igre ozlijedio se Vladimir Flanjak, dok su crvene kartone dobili Matko Crljenić u 37. i Antonio Pavić u 53. minuti.

U posljednjih šest minuta ušlo se s prednošću 30:28 za momčad KTC-a, no domaći rukometaši u tim trenucima pokazali su svoj karakter. Odličnom igrom i u jedom periodu s dva igrača manje na terenu došli su serijom 4:0 do preokreta i pobjede 32:30.

– Moji igrači su ostavili srce na terenu. Ponosan sam na njih i njihov angažman u igri. Nastavimo li igrati ovako vjerujem da nećemo strahovati za ligaški status- rezimirao je trener Viro Virovitice Ivan Vrbančić.

U virovitičkim redovima najefikasniji su bili Leon Matijević s devet, Zvonimir Bertić sa šest te Leon Dujmović i Hrvoje Vašarević s četiri pogotka.

Rukometaši Slatine poraženi su na svom terenu Sportske dvorane Srednje škole Marka Marulića od Siska 21:16.

Domaća momčad odlično je ušla u igru te je imala tri pogotka prednosti, međutim u posljednjih desetak minuta prvog dijela gosti koriste domaće promašaje te se na odmor odlazi s rezultatom 12:11 za Sisak.

U drugom dijelu obostrano su briljirali vratari što na kraju bolje koriste gosti iz Siska i dolaze do pobjede 21:16.

U slatinskim redovima najefikasniji su bili Ivan Repić, Vilim Gotal i Benjamin Hankić sa po četiri pogotka.

U idućem kolu Viro Virovitica gostuje kod druge ekipe Rudara u Rudama, dok Slatina putuje u Križevce kod KTC-a.

(www.icv.hr, mš, foto: ilustracija)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content