Učenicima Industrijsko-obrtničke škole u Virovitici zlato i srebro: Oduševili uređajem koji pobjeđuje korov i masažnim krevetom koji grije i hladi stopala

Karlo Korač, učenik drugog razreda Instalater grijanja i klimatizacije sa svojom inovacijom „Uništavač korova“ osvojio je zlatnu medalju za inovaciju, a Domagoj Barčan, učenik drugog razreda CNC operater sa svojom inovacijom „Klimatizirani masažni krevet“ osvojio je srebrnu medalju na 16. Nacionalnoj izložbi mladih inovatora i tehničkog stvaralaštva „mladi@inovacije“ – Rijeka.

Manifestaciju je od 19. do 21. rujna 2024. godine u sportskoj dvorani općine Matulji organizirao Savez inovatora PGŽ, a na sajmu su ravnopravno sudjelovali inovatori srednjih i osnovnih škola, savezi mladih inovatora iz Republike Hrvatske s ukupno 64 inovacija.

Mladi inovatori, koji su nastupili uz podršku i vodstvo svog mentora Zorana Kozjaka, objašnjavaju kako su se predstavili konkretnim predmetima koji se mogu upotrijebiti u svakodnevnom životu. 

„Uništavač korova“ je uređaj koji ekološki, uz pomoć malog plinskog plamenika “kartuša”  i kotače vrlo jednostavno uništava korov na malim površinama (između betonskih kocki nogostupa) te je idealno rješenje za mala, ali i velika dvorišta, javne površine, parkove. 

„Klimatizirani masažni krevet“ je inovativni krevet koji laganim zagrijavanjem ili hlađenjem stopala regulira temperaturu tijela, ima dodatnu funkciju masaže stopala i predstavlja oazu odmora koju korisnik može prilagoditi svojim potrebama, ovisno želi li se zagrijati, rashladiti ili samo opustiti. 

Zlato i srebro za ove inovacije samo su dio zbirke medalja i priznanja koje su s prestižnih sajmova i izložbi dosad donijeli učenici Industrijsko-obrtničke škole. 

(icv.hr, zk, foto: ustupljene fotografije, Z. Kozjak) 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content