Nastavak ulaganja u našičko prigradsko naselje Brezik: Započela izgradnja dijela nogostupa u Dalmatinskoj ulici

U sklopu redovitog obilaska investicija, gradonačelnik Krešimir Kašuba danas (utorak) je sa suradnicima, pročelnicom Upravnog odjela za gospodarstvo i komunalni sustav Magdalenom Vidaković-Gelenčir i pročelnikom Upravnog odjela za investicije i prostorno planiranje Matijom Brkićem, obišao radove na izgradnji dijela nogostupa u Dalmatinskoj ulici u Breziku čija je ukupna vrijednost 65 tisuća eura plus PDV.

– Trenutno se radi na zacjeljivanju kanala, prva faza izgradnje je duljine 125 metara, a ukupna dionica duga je oko 400 metara. Izgradnja je izuzetno bitna, jer ovaj dio ulice uz županijsku cestu do sada nije imao nogostup. Dio je ovo investiranja u Brezik u kojemu su u protekle dvije godine uložena sredstva u infrastrukturu i opremu NK Brezik te održavanje poljskih putova, u iznosu od oko 45 tisuća eura. Ulaganja su nastavljena i ove godine izmjenom stolarije na prostorijama kluba, a uskoro će biti promijenjena i na mrtvačnici – rekao je gradonačelnik i naglasio kako je ukupna vrijednost svih ulaganja, s nogostupom, preko 100 tisuća eura.

Dodao je kako je ovo važno za podizanje kvalitete života u Breziku u kojemu se tijekom godine održava niz događanja, među kojima je posebno istaknuo sportske igre hrvatskih branitelja koje će i ove godine biti dio programa obilježavanja 21. rujna – Dana pobjede nad tzv. JNA u Gradu Našicama i Dana hrvatskih branitelja Grada Našica. Podsjetio je i na Dalmatinsku večer koja je ove godine održana po prvi puta i okupila je velik broj posjetitelja.

Gradonačelnik je radove obišao u pratnji predsjednika Mjesnog odbora Brezik Ante Zubak koji je zahvalio na ulaganjima i sluhu za potrebe stanovnika Brezika.

(nasice.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content