Biciklist u Zdencima s 3,48 promila pokušao “pobijediti gravitaciju” – nije uspjelo

U utorak, 17. rujna, policijski službenici Policijske uprave virovitičko-podravske u su nadzoru prometa utvrdili i sankcionirali 43 prekršaja, od kojih šest prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja.

Najveća koncentracija od visokih 3,48 g/kg je utvrđena kod 48-godišnjeg vozača bicikla koji je zatečen kako upravlja vozilom oko 21.30 sati u Zdencima, a osim upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola kod ovoga vozača su utvrđeni i prekršaji nekorištenja reflektirajućeg prsluka i svjetla na biciklu.

I najveća koncentracija utvrđena je kod vozača motornih vozila je bila velika, a 2,32 g/kg utvrđeno je kod 41-godišnjeg vozača koji je oko 16.45 sati zatečen kako upravlja osobnim automobilom u Slatini.

U sklopu Dana sigurnosti u prometu, koji se ove godine obilježavaju od 16. do 22. rujna, pod geslom „Ostani živ i spasi živote“ 18. rujna proglašen je kao Dan bez poginulih u prometu.

ROADPOL je za teme ovogodišnjih Dana sigurnosti u prometu i posebno Dana bez poginulih odredio suzbijanje agresivnog ponašanja sudionika u cestovnom prometu s fokusom na rizična ponašanja vozača, upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola, droga i lijekova, te uloga i ponašanje mladih vozača u prometu, uključujući organizaciju ilegalnih utrka.

Policijski službenici Policijske uprave virovitičko-podravske će se u obilježavanje današnjeg Dana bez poginulih uključiti provedbom različitih preventivnih aktivnosti, ali i pojačanim represivnim postupanjem prema sudionicima u prometu koji ne poštuju prometne propise, posebno nadzor vozača koji upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola, droga i lijekova u pokušaju ostvarivanja cilja da današnji dan na području naše županije bude dan bez poginulih u prometu.

(PU virovitičko-podravska)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content