Bilogora ’91 pred rasprodanim tribinama dočekuje splitski Hajduk: Evo kako susret najavljuju Željko Ostrman i Karlo Majtanić

Nogometni klub “Bilogora ’91” posljednjih godina živi svoj san. Nekoliko sezona klub je bio u vrhu 4. nogometne lige Bjelovar–Koprivnica–Virovitica s tim da je 2021. godine osvojio i naslov prvaka, dok je ostalih sezona bio u samom vrhu tablice.

Od ove sezone više nema 4. lige BJ-KC-VT, a Bilogora se natječe u 3. nogometnoj ligi Sjever. U prvih pet kola momčad je osvojila maksimalnih 15 bodova i s Rudarom iz Murskog Središća nalazi se na samom vrhu ispred puno eminentnijih nogometnih klubova, koji su igrali i u najvišem rangu nogometnog natjecanja u Hrvatskoj. Uz to, nogometaši Bilogore ove sezone, kao finalisti Nogometnog kupa Bjelovarsko-bilogorske županije, plasirali su se u završnicu SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa. U pretkolu su pobijedili Zagoru iz Unešića 1:0 te izborili za šesnaestinu završnice najmasovnijeg nogometnog natjecanja u RH. Prema očekivanju, dobili su možda i najatraktivnijeg suparnika, splitski Hajduk.

Utakmica u kojoj će Bilogora odmjeriti snage s Hajdukom igra se na stadionu Bilogorac u Grubišnom Polju u utorak, 17. rujna u 16:30 sati. Interes za utakmicu je izuzetno velik stoga se očekuje rekordan broj navijača, kako domaćih, tako i onih koji će ‘potegnuti’ iz Splita.

-Odlično smo ušli u sezonu. Nanizali smo šest pobjeda u službenim utakmicama. Igramo s drugim najjačim klubom u Hrvatskoj, koji je prije nekoliko dana pobijedio Dinamo u Maksimiru. Gosti su favoriti, ali se igra 11 na 11 i mi ćemo dati sve od sebe da ostvarimo što povoljniji rezultat – u najavi utakmice rekao nam je trener – igrač Željo Ostrman.

U momčadi Bilogore ’91 igra i Virovitičanin Karlo Majtanić, koji je prije nekoliko sezona, kao igrač BSK iz Bijelog Brda igrao kup utakmicu sa zagrebačkim Dinamom.

-Igraču koji je, kao ja, igrao pretežno u neizraženim klubovima, teško se može dogoditi kao meni da u svojoj igračkoj karijeri igra službene utakmice s dva najveća hrvatska kluba Dinamom i Hajdukom. Na to sam izuzetno ponosan. Ljudi u Grubišnom Polju su puni entuzijazma i za njih će ovo biti praznik nogometa. Gosti su favoriti, ali to ne znači da ih nećemo pokušati iznenaditi. Očekujem dobru utakmicu, a nakon 90 ili 120 minuta vidjet će se tko će u daljnju fazu natjecanja – rekao nam je Karlo Majtanić.

Za utakmicu sve su ulaznice rasprodane te se očekuje odlična atmosfera…

(www.icv.hr, mš)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content