Na području VPŽ čak deset prometnih nesreća proteklog vikenda, najviše napuhao biciklist u Bušetini

Protekli tjedan na prometnicama Virovitičko-podravske županije evidentirano je 16 prometnih nesreća, od kojih pet s ozlijeđnim osobama i 11 s materijalnom štetom, priopćila je danas (ponedjeljak) PU virovitičko-podravska.

Deset prometnih nesreća je evidentirano u dane vikenda. U tim prometnim nesrećama je devet sudionika prometnih nesreća lako ozlijeđeno. Kod jednog počinitelja prometne nesreće je utvrđena nedozvoljena koncentracija alkohola u organizmu, a jedan je odbio alkotestiranje.

Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 346 prekršaja, od kojih 31 prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 62 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 30 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 59 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, dva prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, tri prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i drugo.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,37 g/kg je utvrđena u naselju Bušetina u općini Špišić Bukovica u utorak, oko 19:30 sati kod 51-godišnjeg vozača bicikla.

Najveća brzina kretanja vozila od 103 km/h je utvrđena za osobni automobil u srijedu oko 8:30 sati Suhopolju, na dionici državne ceste u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 60 km/h, stoji u priopćenju policije.

(PU virovitičko-podravska)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content