Doznajte rezultate 14. Županijskog vatrogasnog natjecanja Osječko-baranjske županije održanog u Jelisavcu

U Jelisavcu je jučer (nedjelja) održano 14. Županijsko vatrogasno natjecanje članova i članica dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Osječko-baranjske županije.

Unatoč lošem vremenu, na natjecanju je sudjelovalo više od 60 društava, koja su pokazala svoju uvježbanost i spremnost za sve situacije. Na ovom natjecanju sve pobjedničke ekipe izborile su plasman na državno natjecanje koje će se održati iduće godine.

Svim članovima i članicama priznanje za njihov predani trud i rad izrazili su čelnici vatrogasne struke i lokalne vlasti, predsjednik Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije Zdenko Čarapar, zapovjednik Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije Zoran Pakšec, gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba, predsjednik Vatrogasne zajednice Našice Vlatko Gašić te predsjednik DVD-a Jelisavac Darko Kuric.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Našice Vlatko Gašić izrazio je veliko zadovoljstvo uspješnom organizacijom te rekao kako je vrlo važno imati podršku od strane lokalne vlasti.

-Naša vatrogasna zajednica pokazuje da je jako dobro organizirana, a domaćin ovog natjecanja, DVD Jelisavac, to je danas i potvrdio. Na ovom natjecanju bilo je prijavljeno nešto više od 60 ekipa. S ponosom mogu reći kako su mnoge naše ekipe ostvarile odlične rezultate i plasirale se na državno natjecanje iduće godine. Na veliku žalost vrijeme nam nije bilo naklonjeno, uvjeti su zaista bili teški no natjecatelji i suci su dali sve od sebe. Želim čestitati svim ekipama koje su došle, a naročito ekipama koje su se plasirale među prve tri i izborile odlazak na državno natjecanje. Također se želim zahvaliti i gradonačelniku Krešimiru Kašubi koji nas uvijek podržava, ne samo riječima, već i konkretnom pomoći, bilo materijalnom ili prilikom organizacije. Grad Našice i gradonačelnik su uvijek uz nas i na tome smo im neizmjerno zahvalni – rekao je predsjednik Vlatko Gašić.

Gradonačelnik Krešimir Kašuba pohvalio je veliki doprinos Vatrogasne zajednice u očuvanju sigurnosti zajednice te važnost redovitih natjecanja.

– Ponosan sam što je mjesto održavanja 14. Županijskog vatrogasnog natjecanja upravo na području grada Našica, a još sam sretniji što je DVD Jelisavac, na čelu s predsjednikom Darkom Kuricom, odabrano za domaćina. Veliko je to priznanje za Jelisavac i našu zajednicu. Naši su vatrogasci ogromna snaga. Vatrogasni centar Našice obuhvaća redom sedam dobrovoljnih vatrogasnih društava, dva industrijska vatrogasna društva, a još 17 dobrovoljnih društava nalazi se u Vatrogasnoj zajednici grada Našica. Na svakom okupljanju, uvijek naglašavam važnost vatrogasaca za naš grad, jer u trenucima nevolje, oni su ti kojih se prvo sjetimo i na koje se oslanjamo. Ova društva često organiziraju natjecanja i preventivne aktivnosti, jer je dokazano kako to smanjuje broj nesreća i požara. Drago mi je što grad Našice ima vrlo dobro organiziranu i aktivnu vatrogasnu zajednicu i uvijek ćemo ih podržati u njihovim mukama – rekao je gradonačelnik Krešimir Kašuba.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije Zdenko Čarapar rekao je kako su ovakva natjecanja vrlo važna, bez obzira na vremenske uvjete.

– Opet smo dokazali kako vatrogascima ni loši vremenski uvjeti ne smetaju. Spremni smo u bilo koje doba, jer mi ne možemo birati kada će koja intervencija biti potrebna. I dok ovo natjecanje traje, naš zapovjednik koordinira s ekipama na velikom požaru, ali program natjecanja ide dalje. Na ovome natjecanju planirano je sudjelovanje 86 ekipa no zbog raznih okolnosti, poput bolesti članova ekipa i požara koje je u tijeku, više od 20 ekipa nije moglo sudjelovati na ovom natjecanju. Glavni cilj ovog natjecanja ostaje isti – uvježbavanja standarnih operativnih postupaka za gašenje požara i druge vatrogasne intervencije – rekao je Čarapar.

U kategoriji članice A prvo mjesto pripalo je ekipi DVD-a Koška, drugo mjesto DVD-u Beljevina, a treće DVD-u Josipovac Punitovački.

U kategoriji članice B prvo mjesto pripalo je ekipi DVD-a Zoljan, drugo mjesto DVD-u Donja Motičina, a treće DVD-u Đakovo.

U kategoriji članovi A prvo mjesto pripalo je ekipi DVD-a Donja Motičina I, drugo mjesto DVD-u Ladimirevci, a treće DVD-u Gašinci II.

U kategoriji članovi B prvo mjesto pripalo je ekipi DVD-a Gašinci, drugo mjesto DVD-u Šaptinovci, a treće DVD-u Našice.

(www.icv.hr, ak, foto: S. Kulišić i A. Koš)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content