Odgovor Grada Virovitice na prozivke vijećnika Siniše Prpića vezano uz projekt “Grad koji diše”

Grad Virovitica očitovao se na jučerašnju (četvrtak) konferenciju za medije i prozivke vijećnika Gradskog vijeća Grada Virovitice i predsjednika Hrvatske stranke pravne države (HSPD) Siniše Prpića vezano uz projekt “Grad koji diše”, a priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Grad Virovitica nije bio u mogućnosti angažirati volontere, umirovljenike ili škole za izvođenje radova sadnje stabala u sklopu projekta “Grad koji diše”, a sve sukladno Ugovoru o sufinanciranju o neposrednom sudjelovanju Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u provedbi mjera prilagodbe klimatskim promjenama iz nacionalnih i lokalnih planskih i strateških dokumenata.

Predmetnim ugovorom Grad Virovitica, kao korisnik sredstava, bio je obavezan provesti postupak javne nabave za odabir izvođača radova/isporučitelja robe/izvršitelja usluge za realizaciju navedenog projekta, a sve sukladno odredbama Zakona o javnoj nabavi ili internom akutu o provedbi postupka jednostavne nabave.

Na javnu nabavu javila su se dva ponuditelja i to Zajednica ponuditelja Vodogradnja d.o.o. i Cvjećarsko-trgovački obrt “Frezija” te Zajednica ponuditelja Flora VTC d.o.o. i Arbornig j.d.o.o. Odabrana je najpovoljnija ponuda, a to je ona Zajednice ponuditelja Vodogradnje d.o.o. i Cvjećarsko-trgovačkog obrta “Frezija”.

Nadalje, u cijenu jedne sadnice uračunata je i: nabava, doprema, sadnja sadnice, jednokratno zalijevanje, učvršćivanje s dva kolca te nabava kolaca.

Vrste stabala koje se sade u sklopu projekta “Grada koji diše” su sadnice koje nisu invazivne vrste te su prilagođene kontinentalnom dijelu Hrvatske kako bi doprinijele bioraznolikosti i klimi u skladu s načelom “ne čini značajnu štetu”, a odabrane su uz prethodno odobrenje Fonda.

(Grad Virovitica)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content