OPĆINA ČAĐAVICA Potpisani ugovori za dodjelu potpora za unapređenje uvjeta stanovanja mladih obitelji i mladih na području općine

Na temelju provedbe Javnog poziva za dodjelu potpora za unapređenje uvjeta stanovanja mladih obitelji i mladih na području općine Čađavica, a sukladno Odluci o odabiru korisnika i dodjeli sredstava za unapređenje uvjeta stanovanja mladih obitelji i mladih na području općine, danas su u Općini Čađavica potpisani ugovori o dodjeli financijske potpore.

U ime Općine s deset korisnika navedene potpore ugovore je potpisao općinski načelnik Mirko Rončević.

– Danas smo potpisali ugovore s predstavnicima mladih obitelji koje imaju prebivalište na području naše općine, a koje su se najprije javile na iskaz interesa za kupnju ili adaptaciju prve nekretnine. Bilo je sveukupno sedamanest zainteresiranih, a uvjet natječaja je bio da pravo na potporu imaju oni koji su kupili prvu nekretninu na području općine Čađavica ili prvu nekretninu žele adaptirati. Deset kandidata je prošlo na tom odabiru, po onim uvjetima koje je trebalo zadovoljiti. Samac je dobio financijsku potporu od dvije tisuće eura, dok je obitelj za svako dijete dobila dodatnih 500 eura, tako da ima nekih koji će dobiti 3000, a neki 2000 eura, s time što smo program za dodjelu financijskih sredstava uskladili s jednim natječajem Ministarstva poljoprivrede u kojem stoji ako općine izrade program za pomoć mladim obiteljima, a imaju najmanje godinu dana OPG i ih Općina sufinancira, Ministarstvo poljoprivrede će se uključiti, odnosno refundirati sredstva Općini. Na listi imamo još jednog potencijalnog kandidata te ako ostvarimo navedena sredstva, bit će jedanaest korisnika potpore – rekao je načelnik Rončević, te istaknuo kako je ovo treći takav natječaj koji Općina Čađavica provodi, a sa svaki natječajem podiže se i visina financijskih sredstava. 

Također, ovakva vrsta financijske potpore utječe i na demografsku sliku općine.

– Ove mjere daju rezultate, što pokazuje i popunjenost svih kapaciteta u našem vrtiću u kojemu nema liste čekanja. Nadam se da će taj demografski proces uroditi plodom i da će na našem području ostati što više mladih i da će biti više djece – zaključio je Rončević.

Sredstva od 25 tisuća eura za provedbu Programa potpore za unapređenje uvjeta stanovanja mladih obitelji i mladih na području općine Čađavica u 2024. godini osigurana su iz proračuna Općine Čađavica.

(www.icv.hr, adf; Foto: R. Turkalj)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content