Pjevački zbor OŠ Đurđevac oduševio s pjesmom “Čula jesen za proletje” na 39. Dječjem festivalu “Mali kaj 2024.” u Krapini

Pjevački zbor Osnovne škole Đurđevac, pod vodstvom Kristine Benko Marković, i ove je godine oduševio publiku na 39. Dječjem festivalu “Kaj u riječi, pjesmi, slici i plesu” – Mali kaj 2024. Festival se održao u krapinskoj Festivalskoj dvorani, u sklopu Tjedna kajkavske kulture u Krapini.

Na ovom prestižnom festivalu, najmlađi su pokazali kako njeguju svoj dijalekt, kajkavštinu, kroz raznolike izvedbe koje su obuhvatile riječi, pjesmu, sliku i ples. Pjevački zbor Osnovne škole Đurđevac oduševio je publiku svojom vokalnom izvedbom pjesme “Čula jesen za proletje”, koja je plod pažljivog pripremanja i predanog rada zbora pod stručnim vodstvom Kristine Benko Marković.

Samu festivalsku izvedbu podržao je ravnatelj OŠ Đurđevac Danijel Domišljanović, čime je dodatno naglasio važnost očuvanja i promicanja kajkavske kulture među mladima. Na ovaj način ističe se značaj očuvanja kulturne baštine i pruža prilika mladim talentima da pokažu svoje sposobnosti i ljubav prema svojoj kulturnoj baštini.

(icv.hr, žđl, Foto: D. Domišljanović)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content