U Gradini vozačica (30) izazvala prometnu nesreću: Nepropisno se kretala kolnikom na električnom romobilu, ozlijeđena je

U srijedu, 11. rujna oko 20:30 sati dogodila se prometna nesreća u kojoj je tjelesne ozljede zadobila 30-godišnja vozačica koja se kroz mjesto Gradina nepropisno kretala kolnikom s vlastitim osobnim prijevoznim sredstvom (električnim romobilom), da pri tome nije bila označena reflektirajućim prslukom, na glavi nije nosila zaštitnu kacigu za vrijeme vožnje, prevozeći maloljetnog putnika koji je nosio na glavi zaštitnu kacigu, priopćila je jučer (četvrtak) PU virovitičko-podravska.

Tijekom vožnje, vozačica je zahvatila rub kolnika, izgubila kontrolu nad električnim romobilom te su oboje pali na zelenu površinu. Zbog zadobivenih ozljeda vozačica je prevezena u Opću bolnicu Virovitica, gdje je zadržana na liječenju.

Sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, vozačica romobila bit će prekršajno sankcionirana, stoji u priopćenju policije.

Budući da su električni romobili, kao i ostala prijevozna sredstva, sve prisutniji u prometu, korisnike ovih vozila policija podsjeća i upozorava na obvezu pridržavanja svih zakonskih odredbi kojima je regulirano njihovo sigurno sudjelovanje u prometu.

Posebno izdvajamo:

  • svi vozači osobnih prijevoznih sredstava dužni su nositi zaštitnu kacigu za vrijeme vožnje
  • kretati se mogu biciklističkim stazama i nogostupom, a ukoliko ne postoje mogu se koristiti na dionicama županijskih, lokalnih i nerazvrstanih cesta na kojima je brzina ograničena na 50 km ili manje i gdje je to dopušteno postavljenim prometnim znakom, i to krećući se što bliže desnom rubu kolnika
  • ne smiju upravljati vozilom koristeći slušalice na ili u oba uha, čime se umanjuje mogućnost reagiranja i sigurnog upravljanja vozilom
  • ne smije se voziti više od jedne osobe
  • u noći ili u vrijeme smanjene vidljivosti trebaju koristiti reflektirajući prsluk, reflektirajuću odjeću ili drugu reflektirajuću oznaku.

(PU virovitičko-podravska)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content