VPŽ objavila Javni poziv za iskaz interesa za sufinanciranje troškova željezničkog javnog prijevoza redovnih studenata s prebivalištem na području županije

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i sport Virovitičko-podravske županije u sklopu realizacije pilot-projekta povoljnijeg prijevoza redovitih studenata objavio je Javni poziv za iskaz interesa za sufinanciranje troškova javnog prijevoza (željeznicom) redovnih studenata s prebivalištem na području Virovitičko-podravske županije.

Pilot-projekt obuhvaća neograničena svakodnevna putovanja vlakom od mjesta stanovanja do mjesta studiranja i povremena putovanja kao što su jednodnevni izleti, odlasci liječniku, na ljetovanje i druga putovanja, u 2. razredu redovnih vlakova na području Republike Hrvatske.

Pojedinačne karte izdavat će putničke blagajne prijevoznika na osnovu važeće pametne kartice s potrebnim profilom koju studenti kupuju o svome trošku na temelju potvrde/popisa koje im dostavi Virovitičko-podravska županija. Prijevozne karte ispostavljaju isključivo putničke blagajne kolodvora Virovitica, Slatina, Požega, Osijek, Split, Rijeka, Karlovac, Varaždin i Zagreb Glavni kolodvor.

Pravo na ostvarivanje sufinanciranja troškova javnog prijevoza imaju studenti koji udovoljavaju sljedećim uvjetima:

  • da su državljani Republike Hrvatske s prebivalištem na području Virovitičko-podravske županije
  • da su redoviti studenti na visokim učilištima koji imaju sjedište na području Republike Hrvatske

Prijavitelji se na Javni poziv prijavljuju s potrebnom dokumentacijom isključivo on-line putem informatičkog sustava prijava koji se nalazi na POVEZNICI. Uz prijavu je potrebno priložiti dokaz o prebivalištu na području Virovitičko-podravske županije i dokaz da su redoviti studenti.

Novi korisnici se prijavljuju na Javni poziv s potrebnom dokumentacijom isključivo on-line putem informatičkog sustava prijava koji se nalazi na POVEZNICI.

Potvrdu će dobiti na e-mail adresu koju navedu kod prijave, nije potreban dolazak u Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i sport. Prijave za iskaz interesa za sufinanciranje troškova javnog prijevoza (željeznicom) redovnih studenata s prebivalištem na području Virovitičko-podravske županije podnose se do kraja kalendarske 2024. godine. 

Svi detalji o ovom Javnom pozivu dostupni su – OVDJE.

(www.vpz.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content