U Našicama izložbom “Šumom okom šumara” otvoreni 24. Dani slavonske šume

Već tradicionalno svake godine u Našicama se održava Festival Dani Slavonske šume, jedna od najvećih manifestacija u gradu koja je postala prepoznatljiva zahvaljujući bogatom i raznolikom programu. Prva večer festivala koja se ove godine održava u svom 24. izdanju, otvorena je jučer (utorak) u višenamjenskoj dvorani dvorca Pejačević, u organizaciji Hrvatskog šumskog društva Ogranak Našice.

Festival je započeo izložbom “Šuma okom šumara”, koju je postavio Šime Zupčić, a na izloženim fotografijama posjetitelji su mogli vidjeti mnoge zanimljive scene iz šumskog svijeta. Program je nastavljen predavanjem pod nazivom “blaga” Lijepe Naše Domovine:Parka prirode Papuk i Velebita.

Nakon otvaranje izložbe održana su i dva predavanja o prirodnim ljepotama Hrvatske – Parku prirode Papuk i Nacionalnom parku Velebit.

O svim ljepotama i geo povijesti Papuka govorili su Goran Radonić, stručni voditelj u Parku prirode Papuk i Goran Pavlić. Nakon njih, o ljepoti Velebita sve posjetitelje proveo je Krunoslav Rac, Đakovčanin s velebitskom adresom, koji je predstavio i svoju knjigu “Tragom medvjeda”. Rac je poznati hrvatski fotograf divljih životinja, autor i strastveni zaljubljenik u prirodu.

Gradonačelnik Krešimir Kašuba otvorio je početak festivala 24. Dani slavonske šume te rekao kako je ova izložba fotografija jedan od načina predstavljanja i popularizacije šumske struke.

– Tradicionalnom međunarodnom izložbom “Šumom okom šumara”, večeras smo otvorili festival 24. Dani slavonske šume. Svake se godine trudimo dodati nove sadržaje i postići veću razinu festivala pa je tako ovogodišnji program započeo u utorak i trajat će do subote. Izložba je izložena u višenamjenskoj dvorani dvorca Pejačević, što je velika prilika da ga i na ovaj način promoviramo. U narednim danima očekuje nas niz zanimljivih sadržaja, a središnji dio je u subotu kada će biti prikazane vještine šumara i kada će se održati natjecanje te gospodarski sajam. Večerašnji odaziv je velik, zato se želim zahvaliti organizatorima na izvrsnoj suradnji. Nadamo se kako će sve proći u dobrom duhu uz lijepo vrijeme, a siguran sam kako pozitivne atmosfere neće nedostajati – izjavio je gradonačelnik Krešimir Kašuba.

(www.icv.hr, ak)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content