Posrednik u lancu doniranja hrane: Gradskom društvu Crvenog križa Virovitica bespovratnih 26,5 tisuća eura za opremu i uređaje

Ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Virovitica Nikola Slavić jučer (utorak) je u hotelu Westin potpisao ugovor s državnim tajnikom u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i ribarstva Zdravkom Tušekom o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Posrednik u lancu doniranja hrane na području Virovitičko-podravske županije“, ukupne vrijednosti 26.478,09 eura.

Projekt je prijavljen na Drugi Poziv na dostavu projektnih prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava za „Ulaganje C1.5R4.I1 – Infrastrukturno opremanje posrednika u lancu doniranja hrane i banke hrane“, referentne oznake: NPOO.C1.5.R4-I1.02, u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026.

-Osiguravanje dostatnosti hrane za sve ljude trebao bi biti univerzalan cilj. Upravo iz tog razloga područje sprječavanja otpada od hrane zauzima značajno mjesto u „Strategiji od polja do stola“. Svi snosimo odgovornost i trebamo imati visoko razvijenu svijest o hrani, odnosno o problemu bacanja hrane. Vjerujem kako ćemo u budućnosti, zahvaljujući ovakvim projektima, vidjeti pozitivne promjene – rekao je državni tajnik Tušek te naglasio da Ministarstvo poziva sve aktere u poslovanju s hranom na međusobnu suradnju i dijalog te da kroz različite aktivnosti i zajedničke akcije ostvare krajnji cilj.
 
Tijekom razdoblja provedbe u trajanju od 12 mjeseci, GDCK Virovitica će nabaviti infrastrukturnu opremu potrebnu za projekt: ormar za čuvanje posuđa, četiri blagovaonska stola, 24 blagovaonske stolice, tri rashladne vitrine, zamrzivač, električni rezač povrća i konvektomat.

Ujedno, infrastrukturno će opremiti i prostor Pučke kuhinje s četiri međusobno povezane prostorije (ukupne površine 118,22 četvornih metara), uključujući bojanje zidova, keramičarske radove i postavljanje unutanje stolarije (troja unutarnja vrata i pregradna stijena).

Projekt je pripremljen i prijavljen u suradnji s Razvojnom agencijom VTA.

(icv.hr, GDCK Virovitica) 

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content