Porast broja prvašića u Suhopolju: U školske klupe u matičnoj i područnim školama sjelo 50 đaka prvaka

Osnovna škola Suhopolje ovu je školsku godinu započela s većim brojem prvašića nego prošle godine.

Iako se radi o malom povećanju, zadovoljni su što nastavljaju trend sve većeg broja prvašića kako u matičnoj, tako i područnim školama, rekao je s neskrivenim zadovoljstvom ravnatelj Anto Škraba koji je to potkrijepio i brojkama.

-Od ukupnog broja od 359 učenika, 173 učenika je od prvog do četvrtog razreda i 183 učenika od petog do osmog razreda, što je na nivou prošle školske godine, a bilježimo porast prvašića. Trenutno ih u matičnoj školi u Suhopolju i područnim školama u Borovi, Pčeliću, Orešcu, Levinovcu, Pepelanama i Cabuni imamo 50. U Borovi imamo jednog prvašića od ukupnog broja od 11 učenika, u Cabuni ima četiri prvašića od ukupno 15 učenika, Levinovac broji dva prvašića i ukupno pet učenika. U Pčeliću ima čak šest prvašića od ukupno 10 učenika, u Orešcu dva prvašića od 13 učenika te u Pepelanama tri prvašića od sedam učenika. Dakako, najviše učenika ima u matičnoj školi u Suhopolju, njih 115 od prvog do četvrtog razreda, od toga 32 prvašića u dva razredna odjela – rekao nam je Škraba.

Skraba

Istaknuo je i zadovoljstvo uređenjem ove škole.

-Unutar eksperimentalnog programa Cjelodnevna škola, tijekom cijele prošle školske godine i za vrijeme ljetnih praznika, uredili smo našu školu financijskim sredstvima Ministarstva, Virovitičko-podravske županije i uz nesebičnu potporu Općine Suhopolje. Tim povodom uredili smo holove i hodnike, promijenili stolariju, izbrusili parkete, nabavili novi namještaj i sve drugo što je potrebno da bi se učenici i djelatnici škole osjećali što ugodnije i mogli kvalitetno odraditi nastavni program – rekao je Anto Škraba koji je tom prigodom zahvalio učenicima i njihovim roditeljima, djelatnicima škole, ali i svima drugima koji su doprinijeli da ova škola bude u vrhu osnovnih škola u VPŽ.

(www.icv.hr, bs, foto: B. Sokele)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content