Udruga osoba s intelektualnim teškoćama ”Jaglac” Orahovica obilježila Olimpijski dan: ”Jaglacijada” razveselila sve korisnike

Uvijek je u Udruzi osoba s intelektualnim teškoćama ”Jaglac” iz Orahovice zabavno i veselo s pregršt novih ideja kako bi korisnicima bilo ugodnije i kako bi bili ravnopravni u životnoj zajednici.

Ovoga puta u Jaglacu su u povodu Olimpijskog dana smislili ”Jaglacijadu”, svoju olimpijadu zanimljivih sporta prilagođenih korisnicima.

-Bile su to i zabavne igre koje mogu igrati svi i baš smo se lijepo zabavili. Sudjelovali su svi korisnici, djelatnici i volonteri te smo tako na jedan predivan način obilježili Olimpijski dan – rekla je voditeljica programskih aktivnosti u Jaglacu Lidija Stojković.

A da bi na ovaj način obilježili Olimpijski dan, ideju je predložio volonter Patrik Rister.

-Od malena volim sport i u njemu sam stalno aktivan. Dolaskom u Jaglac kao volonter vidio sam koliko korisnici vole biti aktivni, koliko vole sport i druženje pa sam tako predložio da organiziramo svoju Olimpijadi i nazvali smo je Jaglacijada. Svi su odmah prihvatili i baš mi je bilo drago, a u samoj provedbi bilo je vidljivo da su se svi dobro zabavili. Najvažnije je da smo gajili jedno zajedništvo jer svi smo zajedno pobijedili, a uz to smo pokazali da Jaglaci bez problema mogu sve – rekao je Rister.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content