Turistička zajednica grada Orahovice i Grad Orahovica pripremaju zanimljivu jesen prepunu događaja

Turistička zajednica grada Orahovice i Grad Orahovica pripremaju zanimljivu jesen prepunu događaja kroz rujan i listopad.

Sve počinje 13. rujna u višenamjenskoj dvorani Orahovica ”Movie nightom” i to s dvije projekcije, filmom za djecu i filmom za odrasle. Nastavak manifestacije je 15. rujna 19. Kupom Turističke zajednice grada Orahovice u lovu ribe udicom na plovak, koji će biti održan na ribnjaku ŠRK-a Šaran u Duzluku od 7 do 13 sati. Jedan od središnjih događaja manifestacije je Vinski maraton “Wine&Run” koji će biti održan 21. rujna s početkom u 12 sati. Kako poručuju iz TZG Orahovica, ostalo je svega nekoliko ulaznica, a iste su mogu kupiti i osigurati OVDJE.

– Slijedi nam potom dobro poznato Otvoreno prvenstvo grada Orahovice u kuhanju Čobanca koje je na rasporedu 22. rujna u središnjem gradskom parku s početkom u 14 sati. Prijavu je moguće izvršiti najkasnije do 18. rujna do 15 sati na broj mobitela 099/262-0336, a organizator je svakom sudioniku osigurao kilogram mesa (divljač), litru vina, ložište i drva te stol i dvije klupe. Okupljanje sudionika predviđeno je za 13:30 sati, a za dobru zabavu i kvalitetnu glazbu pobrinut će se Tamburaški sastav “Vertigo”– kaže direktorica TZG Orahovica Lana Jurkin te nastavlja:

– Slijedi nam potom Međunarodni dan starijih osoba za sve sugrađane starije od 65 godina s područja grada Orahovice i prigradskih naselja, a koji je na programu 1. listopada s početkom u 13 sati u središnjem gradskom parku, gdje će biti upriličeno druženje i svečani ručak uz tamburaše. Cijelu jesensku priču zaključujemo s dva događaja, Otvorenim prvenstvom grada Orahovice u kuhanju ribljeg paprikaša koje je planirano za 6. listopada i Danima kestena i mladog vina 12. listopada. Datumi će biti potvrđeni naknadno, ovisno o vremenskim prilikama- zaključila je Jurkin.

Puna je tako jesen događaja u Orahovici koji će zasigurno privući veliki broj posjetitelja.

– Orahovačko područje poznato je po iznimno kvalitetnoj eno i gastro ponudi, a nadolazeći jesenski dani idealni su za pokazati sve što imamo i što ubiremo iz prirode, a to je i najzdravije. Pozivam sve one koji vole ovakav vid provoda i zabave da nam se pridruže i da se zajedno zabavimo– rekao je gradonačelnik Orahovice Saša Rister.

(www.icv.hr, vg)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content