Upoznajte široki spektar svijeta grafike: Prijavite se na ciklus tematskih radionica u organizaciji virovitičkog Likovnog kluba “Nikola Trick”

Likovni klub “Nikola Trick” Virovitica poziva sve zainteresirane, a starije od 15 godina starosti, na ciklus tematskih radionica koje se ovog puta odnose na široki spektar svijeta grafike.

Grafičke tehnike su metode i postupci koji se koriste u stvaranju likovnih djela na različitim podlogama, a uvijek podrazumijevaju matricu i otisak.

-Ciklus ćemo započeti monotipijom. Ona je posebna tehnika gdje se izravno slika na staklu ili metalu i otiskuje samo jednom, što rezultira jedinstvenim umjetničkim djelom. Slijedi nam jedna od najpoznatijih grafičkih tehnika, linorez. To je grafička tehnika u kojoj se motiv urezuje u linoleumsku ploču, a zatim premazuje bojom i otiskuje na papir, stvarajući kontrastne i izražajne crno-bijele ili kolor otiske. Treća je po redu tehnika kartonskog tiska. U njoj se karton koristi kao matrica, na koju se različitim postupcima nanosi boja, a zatim se otiskuje na papir, stvarajući jedinstvene teksturalne i vizualne efekte. Ciklus zaključujemo suhom iglom koja je grafička tehnika u kojoj se crtež izravno urezuje iglom na metalnu ploču, stvarajući mekane i bogate linije koje prilikom tiskanja daju otisak s karakterističnim baršunastim rubovima – poručili su iz Likovnog kluba “Nikola Trick”.

Grafičke tehnike predstavljaju bogat i raznolik način umjetničkog izražavanja, omogućujući stvaranje jedinstvenih vizualnih djela koja kombiniraju tradicionalne metode s inovativnim pristupima.

Zbog organizacije i specifičnosti same tehnike, radionice su namijenjene polaznicima starijima od 15 godina, a broj mjesta je ograničen. Prijave su obvezne putem maila: [email protected]

Za sve dodatne informacije možete se obratiti voditelju ciklusa, učitelju likovne kulture Igoru Fućkaru na broj mobitela 098/ 185 1961.

Ciklus tematskih radionica održat će se u prostorijama Likovnog kluba “Nikola Trick” na adresi Gajeva 3 u Virovitici svake subote u periodu od 14. rujna do 5. listopada od 18:00 do 19:30 sati.

(www.icv.hr, Likovni klub Nikola Trick)

Plakat

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content