Početak nove školske avanture u Osnovnoj školi J. J. Strossmayera u Đurđenovcu

Danas (ponedjeljak) je započela nova školska godina, a u nove životne pobjede krenuli su mnogi učenici diljem Hrvatske. Svaka nova školska godina nosi sa sobom izazove, ali i nebrojene mogućnosti. Učenici će se suočiti sa zahtjevnijim gradivom, testovima i zadacima, ali će istovremeno imati priliku da nauče nove stvari, razvijaju vještine rješavanja problema i rastu kao osobe. Početak nove školske godine podsjeća nas da je učenje proces koji nikada ne prestaje.

Tako se povodom prvog dana nastave u Osnovnoj školi J. J. Strossmayera Đurđenovac ravnatelj Toni Markotić obratio učenicima, roditeljima, djelatnicima škole i uvaženim gostima. Posebnu dobrodošlicu poželio je svim novim prijateljima te učenicima prvog razreda.

-S radošću primjećujemo živahnu i pozitivnu atmosferu koja je ponovno zavladala našom školom. Učenici su puni entuzijazma i motivacije, što je dodatno potaknuto obrazovnim materijalima i mapama koje su dobili zahvaljujući donaciji Općine. Ovom prilikom želim izraziti zahvalnost načelniku Topaloviću ne samo na ovoj donaciji, već i na kontinuiranoj podršci koju nam pruža tijekom cijele godine – rekao je ravnatelj Markotić.

Tom prigodom naglasio je važnost zajedništva između djelatnika škole, roditelja i djece.

-Ono što želim reći je da svi zajedno trebamo pružiti ovoj djeci i zajednici najbolje od sebe. Djeca trebaju imati potpuno povjerenje u svoje učiteljice i učitelje, jer samo uz takav odnos predanja i povjerenja naše društvo će rasti i napredovati – moralno, intelektualno i materijalno – rekao je ravnatelj.

Načelnik općine Đurđenovac, Hrvoje Topalović, također je uputio čestitke povodom početka školske godine učenicima i djelatnicima Osnovne škole Josipa Jurja Strossmayera.

-Svim učenicima i djelatnicima želim uspješan početak ove nastavne godine, a posebno uspješan tijek školovanja svoj djeci, s posebnim naglaskom na naše prvašiće, za koje je ovaj dan posebno važan – rekao je načelnik.

Ujedno je izrazio svoje uvjerenje u kvalitetan rad škole pod vodstvom ravnatelja Tonija Markotića.

-Poznavajući rad svih djelatnika osnovne škole, siguran sam da će ovo biti uspješan put za sve učenike i izvrsna priprema za njihove buduće živote – zaključio je načelnik Topalović.

(www.icv.hr, sk)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content