Prvo postolje za mladu virovitičku tenisačicu Niku Dragičević na ITF World Tennis Touru za juniorke

Članica Teniskog kluba Didon Virovitica, Nika Dragičević, nastupila je proteklog tjedna na dva turnira u sklopu ITF World Tennis Tour Juniors u Sloveniji.

Prvi turnir igrala je u slovenskom gradu Domžalama. U ždrijebu od 64 tenisačice Nika je uspješno prošla prvo kolo pobijedivši talijansku tenisačicu Virginiu Lanzillo 6:1, 6:2. U drugom kolu ždrijeb ju je odveo na sedmu nositeljicu turnira, Mađaricu Lucu Kalman, koja je bila bolja i pobijedila Niku 6:4, 6:0.

U konkurenciji parova Nika je u paru sa slovenskom tenisačicom Emom Mastnak izgubila u drugom kolu.

Nastupila je zatim na turniru u Murskoj Soboti. U ždrijebu od 64 tenisačice Nika je ostvarila odličan uspjeh plasiravši se među 16 najboljih tenisačica. Za ulazak među osam najboljih Niku je pobijedila četvrta nositeljica turnira Slovenka Lija Mumlek 7:6, 6:4.

U konkurenciji parova Nika je u paru sa slovenskom tenisačicom Evom Šifković stigla do finala turnira u kojem su izgubile finalni meč od slovenskog para Mastnak/Janeva 6:3, 6:3.

Ovo je prvo postolje za mladu virovitičku tenisačicu na ITF World Tennis Tour za juniorke do 18 godina starosti.

Sljedeći ITF turniri na kojima je prijavljena održat će se u listopadu u Poreču i Dubrovniku. Krajem rujna s hrvatskom reprezentacijom Nika će otputovati u Italiju na juniorsko europsko prvenstvo.

(www.icv.hr, mš)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content