Tradicionalni, 5. međunarodni oldtimer rally u povodu Dana VPŽ privukao osamdesetak vlasnika starih limenih ljubimaca

U organizaciji Oldtimer kluba Virovitica, a u povodu Dana Virovitičko-podravske županije, danas (nedjelja) je održan 5. međunarodni oldtimer rally.

Start sudionika, njih osamdesetak, sa svojim limenim ljubimcima bio je u 10:15 sati kod hale Viroexpo u Virovitici, a na svom “putovanju” obišli su podravski dio Virovitičko-podravske županije. Zaustavili su se u Podrumu Vineda u Vukosavljevici, potom u Grabrovnici u rodnj kući Petra Preradovića, a finale ovogodišnjeg druženja bilo je u hotelu Divino u Pitomači.

Posebnu draž ovom susretu daje to što je ne samo međužupanijskog već i međunarodnog karaktera, naglasio je predsjednik Oldtimer kluba Virovitica Dražen Bajivić.

-Već peti put dajemo svoj obol obilježavanju Dana Virovitičko-podravske županije susretima i vožnjom kroz podravski dio županije. Želim zahvaliti svim našim vrijednim članovima koji su organizirali ovaj rally, alir i svim sudionicima i drugima koji su na bilo koj način doprinijeli ovom susretu. Posebno se zahvaljujem i policijskim službenicima PU virovitičko-podravske koji su nam svojom pratnjom omogućili nesmetanu vožnju. Vjerujem da je sve proteklo u najboljem redu, a zadovoljstvo na licima sudionika i blještavilo njihovih odlično očuvanih starih automobila i motocikala tome zasigurno govori u prilog – rekao je Bajivić.

Ovu manifestaciju koja je i ove godine održana uz pokroviteljstvo Virovitičko-podravske županije, otvorio je župan Igor Andrović koji nije mogao sakriti divljenje starim vozilima.

-Na ovaj način se prisjećamo onih automobila koji su nekad bili česti na našim cestama, ali isto tako ostavljamo i poruku mladim naraštajima koliko oni i dan danas znače svojim vlasnicima. Oldtimer klub Virovitica na ovaj način značajno daje obol našoj proslavi, ali isto tako i dodatno širi mrežu turističke ponude u našoj županiji, jer siguran sam da će dio sudionika, pogotovo onih koji su rijetko kod nas, bolje upoznati Virovitičko-podravsku županiju i potom i češće dolaziti. Jednako tako smatram da ovaj defile mnogobrojnih starih vozila neće ostati neprimjećen ni oku mnogih žitelja, ali i onih koji su u posjeti ili u prolasku našom županijom. Zahvalio bih na tom vrijednim članovima Oldtimer kluba Virovitica – rekao je na startu Andrović.

(www.icv.hr, bs, foto: B. Sokele i K. Toplak)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content