U Đurđenovcu održane dječje igre u starim sportovima: Djeca se na zabavan način upoznala s vještinama i sportovima koji su nekad bili dio svakodnevice

Kulturno – umjetničko društvo Đurđenovac jučer (subota) je organiziralo dječje igre u starim sportovima koje su se održale na stadionu NK Đurđenovac. Ovaj događaj okupio je djecu iz različitih udruga, a igre su bile prilagođene dvjema dobnih kategorijama: za djecu od prvog do četvrtog razreda te za djecu od petog do osmog razreda osnovne škole.

Natjecatelji su se okušali u pet tradicionalnih disciplina: bacanju potkove, bacanju karika, gađanju kozane, skakanju u vreći i pikadu. Ove igre su bile ne samo zabavne, već i edukativne jer su djeci omogućile da se upoznaju s vještinama i sportovima koji su nekad bili dio svakodnevice.

Sudionici su došli iz različitih krajeva, uključujući Sopje, Vašku i Dardu, a cijeli događaj protekao je u atmosferi zajedništva i veselja. Djeca su se družila i uživala u nadmetanjima, a na kraju su najbolji natjecatelji nagrađeni peharima i zahvalnicama.

Ove tradicionalne igre pokazale su se kao odličan način za povezivanje djece kroz sport i igru, a organizatori se nadaju da će ovaj događaj postati godišnja tradicija te da će još više djece sudjelovati u budućnosti.

(www.icv.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content