7. Braniteljske sportske igre u Zdencima: Evo tko su pobjednici u visećoj kuglani, pikadu i streljaštvu

U Sportskom centru Jelsin u Zdencima održane su 7. Braniteljske sportske igre, u organizaciji Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata Zdenci, povodom Dana općine i blagdana svetog Mihaela. Prije početka igara, braniteljske udruge, uz prisustvo izaslanika župana VPŽ Igora Androvića, predsjednika ZUiČ HVIDR-e i Odbora za branitelje VPŽ Matu Bubaša te načelnika općine Zdenci Tomislava Durmića, odali su počast poginulim hrvatskim braniteljima kod spomen križa na mjesnom groblju.

Na otvaranju igara, predsjednik UHBDR Zdenci Željko Fekete zahvalio je svim udrugama na dolasku i podršci.

– Cilj ovih igara je okupiti hrvatske branitelje u jednoj opuštenoj atmosferi, zajedničkom druženju i međusobnom sportskom i prijateljskom nadmetanju. Hvala svima na dolasku, a veliko hvala Općini i načelniku na velikoj podršci te i ove godine uključivanju i obilježavanje Dana općine – rekao je Fekete.

7.-Braniteljske-igre-Zdenci-10

Izaslanik župana Mato Bubaš istaknuo je važnost zajedništva hrvatskih branitelja i zahvalio svim udrugama na sudjelovanju.

– Braniteljske igre, poput obljetnica, najbolji su način za okupljanje hrvatskih branitelja. Ovo je prilika da se svi okupimo, družimo i pokažemo zajedništvo. Dok smo ovdje, trebamo prenositi istinu o Domovinskom ratu i stvaranju Hrvatske. Hvala vam što dolazite i podržavate jedni druge; to je naša snaga i hrabrost koju smo imali i u ratnim godinama. Županija je uvijek na raspolaganju i pomoći će vam koliko može – rekao je Bubaš.

7.-Braniteljske-igre-Zdenci-11

Na kraju, načelnik općine Tomislav Durmić otvorio je igre, pohvalivši trud organizatora i ističući da je pobjednik Domovina i zajedništvo branitelja.

– Posebna mi je čast i zadovoljstvo što se braniteljske igre i ove godine održavaju u sklopu Dana općine. Zahvaljujem organizatoru na trudu i predanosti u pripremi ovog događaja. Od srca hvala svim udrugama na odazivu. Na ovim igrama pobjednik je, bez sumnje, Domovina te hrabrost i zajedništvo hrvatskih branitelja – rekao je Durmić.

7.-Braniteljske-igre-Zdenci-1

U visećoj kuglani pobjedu je odnijela ekipa UHVDR 2/132 Orahovica, dok su drugo mjesto osvojili ZUiČ HVIDR VPŽ, a treće HVIDR Slatina. U elektronskom pikadu najbolja je bila ekipa UHBDDR Nova Bukovica, dok su drugo mjesto osvojili UHBDDR Duga Međa, a treće UDVDR Slatina. U streljaštvu najprecizniji su bili članovi UHBDDR Duga Međa, drugo mjesto pripalo je UDVDR Slatina, a treće UHBDDR Nova Bukovica.

(icv.hr, vg, Foto: V. Grgurić) 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content