DANI OPĆINE PODRAVSKE SESVETE Udruga “Peski art” iz Đurđevca likovnom kolonijom uveličala Dane općine

U sklopu proslave Dana općine Podravske Sesvete danas (subota) je pokraj nogometnog igrališta održana likovna kolonija. Na likovnoj koloniji sudjelovali su članovi Udruge „Peski art“ iz Đurđevca, njih 18 umjetnika koji su na ovaj način uveličali proslavu Dana općine.

-Drago mi je da možemo nakon dugo godina ponovo biti u Podravskim Sesvetama i održati likovnu koloniju. Skupilo se nad 18 umjetnika koji, temu nismo određivali, no koliko se može vidjeti uvijek se prilagodimo mjestu gdje slikamo. Tako možemo vidjeti većinom podravske motive, cvjetne motive, a posebno nas se dojmio bajs i bicikl legende podravske glazbe, Blaža Lengera- rekao je Franjo Mihočka, predsjednik Udruge “Peski art” Đurđevac.

Dani općine Podravske Sesvete već su u punom jeku, a zadovoljan je i načelnik općine Mladen Sitek.

-Drago mi je da ovakvim kulturnim događanjem možemo upotpuniti proslavu Dana naše općine. Hvala predsjedniku Franji Mihočku i njegovim kolegama koji su se odazvali i koji su stvorili lijepe likovne radove koji će ostati u našoj općini i krasiti zidove naše općine – rekao je načelnik Sitek.

Tako su posjetitelji mogli vidjeti kako se stvaraju likovna djela ovih talentiranih likovnjaka koji ljubav prema slikanju prenose na platno stvarajući prekrasne uratke.

(www.icv.hr, ib)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content