Otvaranjem izložbe o bogatoj klupskoj povijesti započelo obilježavanje 70. godina RK Slatina

Rukometni klub Slatina osnovan je daleke 1954. godine. Nakon osvajanja naslova prvaka đurđenovačkog podsaveza, klub se plasirao u bjelovarsku regiju, 1971. igrao je republičku ligu, dok se 1976. godine plasirao u 2. saveznu ligu. Od osamostaljenja Republike Hrvatske Slatina je u više navrata igrala u 1B ligi. U posljednjim sezonama klub je postigao najveće uspjehe igrajući kvalifikacije s kutinskom Moslavinom za ulazak u Premijer ligu te utakmiu s našičkim NEXE-om u osmini finala Hrvatskog rukometnog kupa.

Na otvaranju izložbe u Zavičajnom muzeju u Slatini, uz brojne sadašnje i nekadašnje igrače i ostale simpatizere kluba, bili su zamjenik virovitičko-podravskog župana Marijo Klement, predsjednik Rukometnog saveza Virovitičko podravske županije Antun Blažević i predsjednik Gradskog vijeća grada Slatine Tomo Tomić.

– Posebno smo ponosni na našku klupsku školu rukometa koja svojim radom popunjava seniorsku momčad, dok naši najbolji igrači odlaze u premijerligaške klubove. Uvjeren sam da ćemo se za nekoliko godina ponovno uključiti u borbu za ulazak u premijerligaško društvo- u uvodu je rekao predsjednik kluba Danijel Kireta, a koncept izložbe iznio je kustos Srđan Đuričić.

– Posjetitelji mogu vidjeti niz eksponata od prvih klupskih iskaznica s dozom patine, preko niza dresova, fotografija i pehara iz bogate klupske povijesti- naglasio je Srđan Đuričić, a izložbu je otvorio predsjednik Županijskog rukometnog saveza Antun Blažević.

– Sve vas pozdravljam u ime Hrvatskog rukometnog saveza i Županijskom rukometnog saveza. Klubu želim puno uspjeha u daljnjem radu i natjecanjima i uvjeren sam da će i dalje uspješno prezentirati svoj grad i našu županiju- prilikom otvaranja izložbe rekao je Antun Blažević.

Obilježavanje 70 godišnjice kluba nastavlja se u subotu u Sportskoj dvorani Srednje škole Marka Marulića odigravanjem 2. memorijalnog turnira “Tomislav Prebeg”.

(www.icv.hr, mš)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content