Od visokih temperatura do jesenskog ugođaja: Prognoza za vikend i tjedan pred nama

Nakon iznadprosječno visokih temperatura, očekujemo nastavak nestabilnog i promjenjivog vremena u nadolazećem vikendu. Povremena kiša i pljuskovi bit će prisutni, no ne očekujemo obilnije oborine niti česte nestabilnosti. Oborine će biti mjestimične i povremene, bez većih intenziteta. Jutarnje temperature zraka kretat će se između 16 i 19°C, dok će najviše dnevne temperature biti između 29 i 32°C. Vjetar će biti slab, pretežno južnih smjerova.

Tjedan pred nama donosi jasne znakove jeseni. Očekujemo čestu kišu ili pljuskove koji bi mogli biti izraženiji, s prvim valom oborina početkom tjedna i drugim krajem tjedna. Na nekim područjima može pasti više od 50 mm oborina tijekom cijelog tjedna. Jutarnje temperature zraka bit će između 12 i 16°C, dok će najviše dnevne temperature varirati između 20 i 28°C. Vjetar će biti slab do umjeren, sjevernih smjerova.

Tijekom jutra i večeri moguća je mjestimična magla ili sumaglica, što će dodatno pojačati dojam jesenskih uvjeta. S obzirom na hladnije temperature, zimogrozni će vjerojatno posegnuti za toplijim jesenskim jaknicama.

(icv.hr, kp)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content