POJAČANI NADZOR U VPŽ Od početka godine kamere snimile 3.314 prekršaja, evo gdje je “palo” najviše vozača

S početkom nove školske godine, koja započinje idućeg tjedna, velik broj prvašića krenut će prema školama diljem naše županije, najčešće kao pješaci. U tom kontekstu, od ključne je važnosti educirati djecu i sve druge sudionike u prometu kako bi se osigurala njihova sigurnost.

S obzirom na značaj prometnog odgoja u povećanju sigurnosti na cestama i unapređenju prometne kulture, Ministarstvo unutarnjih poslova pokreće akciju „Poštujte naše znakove“. Cilj ove akcije je zaštita djece u prometu.

Tijekom rujna, policijski službenici će pojačano nadzirati prilazne ceste, ulice i raskrižja u blizini škola, posebno u vrijeme početka i završetka nastave, kako bi osigurali nesmetan i siguran dolazak djece u i iz škole. Također, poduzimat će se zakonom propisane mjere protiv nediscipliniranih vozača koji ne poštuju prednost prolaska pješaka na obilježenim pješačkim prijelazima te će se sankcionirati nepropisno parkirana i zaustavljena vozila u zonama škola.

Povećana kontrola brzine kretanja vozila u zonama škola bit će provedena kako bi se utjecalo na vozače koji ne poštuju ograničenja brzine. U prvih osam mjeseci 2024. godine, policija na području Policijske uprave virovitičko-podravske zabilježila je 14.277 prometnih prekršaja. Od toga, 4.771 prekršaj odnosio se na brzinu kretanja vozila. Stacionarnim uređajima za nadzor brzine, kojih je 14 postavljeno na cijelom području, utvrđeno je 3.314 prekršaja. Najveći broj prekršaja zabilježen je u Suhopolju – 1.510, zatim u Čađavačkom Lugu – 867 te u Čačincima – 369. Ostatak prekršaja raspoređen je na ostale stacionarne uređaje za nadzor brzine.

– Pozivamo sve vozače da budu odgovorni i obazrivi, posebno u blizini škola. Poštujte prometne znakove, ograničenja brzine i pravila o prednosti prolaska pješaka na obilježenim pješačkim prijelazima. Naša zajednička odgovornost može značajno doprinijeti sigurnosti naših najmlađih sudionika u prometu. Zajedno možemo osigurati da svaki dolazak i odlazak djece iz škole bude siguran. Hvala vam na suradnji i razumijevanju – poručili su iz policije.

(icv.hr, žđl, PU virovitičko-podravska)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content