Grad Orahovica sufinancira dio prijevoza učenicima srednjih škola

Gradonačelnik Grada Orahovice donio je Odluku o sufinanciranju dijela cijene prijevoza za redovite učenike srednjih škola za razdoblje od rujna do prosinca 2024. godine.

Redoviti učenici srednjih škola s prebivalištem, odnosno boravištem na području Grada Orahovice, koji pohađaju srednju školu izvan granica Virovitičko-podravske županije, ostvaruju pravo od strane Grada na naknadu prijevoznih troškova za relacijo od zadnjeg stajališta u Virovitičko-podravskoj županiji do mjesta školovanja u Osječko-baranjskoj županiji u visini od 15% od cijene mjesečne karte prijevoza.

Grad Orahovica sufinancirat će dio cijene prijevoza učenicima koji ne ostvaruju pravo na financiranje prijevoza u stopostotnom iznosu po nekoj drugoj osnovi te koji nemaju osiguran smještaj u učeničkom domu koji se nalazi u istom mjestu njihova školovanja.

Sredstva za sufinanciranje troškova osigurana su u Proračunu Grada Orahovice.

– I dalje nastavljamo i nastojimo pomagati obrazovanju naših mladih i omogućiti im što lakše i bolje školovanje. Djeca i mladi su budućnosti i u njih se stalno mora ulagati– rekao je gradonačelnik Saša Rister.

(www.icv.hr, vg)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content