U petak, 6. rujna, u Domu kulture u Đurđevcu glazbena poslastica klasične glazbe: Koncert pijanistice Petre Podhraški

Prava glazbena poslastica čeka ljubitelje klasične, klavirske glazbe u petak, 6. rujna, u Domu kulture u Đurđevcu. U 19 sati svoj solistički koncert imat će mlada koprivnička glazbenica Petra Podhraški, studentica 4. godine klavira na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, koja je svoj prvi samostalni recital održala u dobi od 15 godina nakon čega često nastupa solistički kao komorna glazbenica.

Ova vrsna glazbenica dobitnica je brojnih nagrada na međunarodnim natjecanjima u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Italiji i Austriji. Među njima ističu se prva nagrada te posebna nagrada za izvedbu skladbe napisane nakon 1900. godine na „Ars Nova International Music Competiton Trieste“ (2016.), nagrada „Ira Švarc“ na međunarodnom EPTA natjecanju za najbolju izvedbu preludija i fuga J. S. Bacha (2017.), druga nagrada na natjecanju „Memorijal Jurica Murai“ (2017.), prva nagrada na međunarodnom mješovitom natjecanje „Bistrički zvukolik“ (2019.), prva nagrada na međunarodnom natjecanju za pijaniste „Ivan Rijavec“ (2020.) i dr.

Sudjelovala je i na brojim seminarima kod uglednih pijanista i profesora poput Andreasa Frölicha, Đorđa Stanettija, Rubena Dalibaltayana, Nataše Veljković, Vasilija Scherbakova, Jánosa Balázsa, Srđana Čaldarovića, Nine Patarčec, Vladimira Babina, Harija Guseka i drugih. Nastupila je na 48. Varaždinskim baroknim večerima uz pratnju Varaždinskog komornog orkestra 2018. godine. Dobitnica je Rektorove nagrade za sudjelovanje u operi Igora Kuljerića „Animal Farm“, gdje je svirala u simfonijskom orkestru Muzičke akademije. U više navrata, kao gostujući član, svirala je u orkestru Zagrebačke Filharmonije te je s njima sudjelovala u snimanjima opernih arija.

Ove je godine već održala niz komornih koncerata u duu s violinisticom Lorenom Marković u Koprivnici, Varaždinu, Zagrebu i Puli, a pred đurđevačkom publikom će izvoditi Handlovu Suitu u f molu i Rahmanjinove varijacije na Shopinovu temu, op.22.

(djurdjevac.hr)

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content