Dvorac Janković u Suhopolju je hit destinacija kontinentalne Hrvatske: U kolovozu zabilježili 838 noćenja, 35 posto više nego lani

Centar za posjetitelje Dvorac Janković u Suhopolju, apsolutni je turistički hit kontinentalne Hrvatske. Naime, u kolovozu su zabilježili 838 noćenja, od čega su više od polovice (421) bili stranci.

U istom razdoblju 2023., „dvorac u kojem se može spavati“, imao je 622 noćenja. Prevedeno, 2024. je zabilježeno 35 posto noćenja više.

-Turistička ponuda sve je veća, a upravo je ona generator porasta broja i dolazaka i noćenja. U Centru za posjetitelje Dvorac Janković u Suhopolju, iz mjeseca u mjesec ostvarujemo sve veći broj noćenja, ali nismo još dostigli puni potencijal. Stavljanjem u funkciju dodatnih sadržaja kojima ćemo obogatiti ponudu Dvorca Janković, vjerujem da će te brojke i dalje rasti. Kvalitetu koju pružamo prepoznaju i naši gosti koji nas nagrađuju odličnim recenzijama, a mnogi od njih se rado vraćaju. Sve nam je to motivacija da kvalitetu usluge dignemo na još veću razinu i veselimo se novim izazovima – naglasio nam je voditelj Centra za posjetitelje „Dvorac Janković“ Marko Blažević.

Ovo je još jedan dokaz kako Virovitičko-podravska županija postaje sve važnija destinacija na turističkoj karti Hrvatske i kako ulaganja u turističku infrastrukturu, obnovu povijesne i kulturne baštine na ovom području daje rezultate.

-Do sada je Županija u turističke projekte, sa sredstvima Europske unije, uložila nekih 70 milijuna eura i tu se vide veliki pomaci, osobito po broju dolazaka i noćenja turista na području naše županije. Obnovili smo i izgradili kulturnu baštinu, dvorce, kurije, posjetiteljske centre, a ove godine smo izdvojili 100.000 bespovratnih županijskih eura za privatne turističke projekte čija je vrijednost 270.000 eura. Virovitičko-podravska županija i Turistička zajednica naše županije, uvijek će stajati iza onih koji ulažu u turizam, a sve s ciljem podizanja kvalitete ponude, razvoja sadržaja, povećanja prometa i stvaranja imidža Slavonije i Podravine, ujedno i naše Virovitičko-podravske županije kao zelene i održive destinacije – istaknuo je virovitičko-podravski župan Igor Andrović komentiravši odlične statističke pokazatelje koji nam dolaze iz Centra za posjetitelje Dvorac Janković u Suhopolju, dvorcu koji je zahvaljujući Virovitičko-podravskoj županiji, spašen od propadanja i kojem je europskim sredstvima dana nova uloga.

(www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content