Grad Orahovica uveo izvođača radova u posao izgradnje igrališta s umjetnom travom

U maloj Gradskoj vijećnici, gradonačelnik Saša Rister danas (ponedjeljak) je potpisivanjem potrebne dokumentacije odradio čin uvođenja u posao izvođača radova – tvrtku Gravia Osijek i tvrtku Pinos inženjering Osijek za nadzor radova, a vezano uz izgradnju novog igrališta s umjetnom travom.

Nakon rješavanja dokumentacije, svi sudionici projekta obišli su teren, odnosno lokaciju gdje će niknuti novo igralište dimenzije 60×40 metara.

-Kako smo i najavili, nakon nedavnog potpisivanja ugovora, početkom rujna smo odradili ovo uvođenje u posao, a već sutra započinju prvi pripremni radovi na izgradnji ovog igrališta koje će biti korisno mnogima. Po ugovoru, radovi bi trebali biti gotovi kroz četiri mjeseca, a preostaje samo nadati se da će nas vrijeme poslužiti iako ulazimo u jesen, ali vjerujem da će sve ići prema planu, a želja nam je Orahovici za proslavu 100 godina nogometa u našem gradu pokloniti ovo igralište – rekao je gradonačelnik Saša Rister.

Ugovori

Naglasio je i kako su radovi na izgradnji vrijedni 322 tisuće eura, a 6 tisuća je iznos koji mora biti pokriven za nadzor radova.

-Od Ministarstva turizma i sporta dobili smo bespovratnih 45 tisuća eura pomoći za ovaj projekt, a pokrenuli smo i suradnju s Hrvatskim nogometnim savezom kako bi kroz donaciju od njih dobili umjetnu travu za igralište. Za sada još nismo od njih dobili ni sredstva niti travu kako je bilo dogovoreno, a još prošle godine smo im poslali svu dokumentaciju i kako nam je rečeno, prvi smo na listi čekanja i svaki dan sada čekamo od njih pozitivan odgovor – zaključio je Rister.

(www.icv.hr, vg)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content