Teško stradao 48-godišnji vozač motocikla: Pretjecao preko pune linije pa izgubio nadzor nad vozilom

U nedjelju, 1. rujna odmah iza ponoći, na dionici ceste između Slatine i Ćeralija, dogodila se prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđen vozač motocikla, priopćila je danas (ponedjeljak) Policijska uprava virovitičko-podravska.

Vozač motocikla starosti 48 godina je upravljajući motociklom vršio pretjecanje osobnog automobila preko pune uzdužne crte, odnosno na dionici ceste na kojoj je pretjecanje zabranjeno. Prilikom pretjecanja je izgubio nadzor nad vozilom i lijevim dijelom motocikla udario u metalnu zaštitnu ogradu. Nakon udara u ogradu je došlo do nekontroliranog kretanja motocikla s vozačem po bankini te pada na prometni trak i struganja vozača i motocikla po kolniku do zaustavljanja. Vozač motocikla je na propisani način koristio zaštitnu kacigu, a zbog zadobivenih ozljeda nije alkotestiran, već je naknadno izvršeno izuzimanje krvi i urina.

U ovoj prometnoj nesreći je vozač motocikla teško ozlijeđen i nakon ukazane liječničke pomoći prevezen u Opću bolnicu Virovitica.

-Sudionici u prometu na motociklima su ove godine posebno ugrožena kategorija, a na području Policijske uprave virovitičko-podravske u periodu od početka ove godine devetero sudionika na motociklima zadobilo je teške, a petoro lakše tjelesne ozljede. Kako bi pokušali podići stanje sigurnosti u prometu sudionika na mopedima i motociklima na višu razinu, policijski službenici provode različite preventivne i represivne aktivnosti, a redovito se svaki mjesec provode preventivno-represivne akcije usmjerene upravo na ove kategorije sudionika u prometu. Pozivaju se sudionici na ovim vrstama vozila na povećani oprez i dosljedno poštivanje prometnih pravila i prometnih propisa, a sve ostale sudionike u prometu da obrate posebnu pozornost na ove ugrožene kategorije – poručili su iz PU virovitičko-podravske.

(PU virovitičko-podravska)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content