Tri prva mjesta za košarkašice ŽKK Virovitice na međunarodnom turniru u Županji

Uz odličnu organizaciju Košarkaškog kluba Županja u istoimenom gradu održan je prvi međunarodni memorijalni turnir “Ivan Marinac – Cinca”. Ljubitelji košarke uživali su u utakmicama koje je kroz dva dana prezentiralo sedamnaest ekipa iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Djevojke su nastupile u kategorijama do 11, 13 i 15 godina starosti, dok su se dječaci natjecali u kategorijama do 13, 15, 17 i 19 godina starosti. Uz brojne ekipe, na turniru su nastupile i košarkašice ŽKK Virovitice kojima je ovaj turnir, kao i ostalim ekipama, odlično poslužio za pripreme za nadolazeću sezonu.

Nakon što su početak priprema odradile kroz košarkaški kamp u Zadru i utakmicu s prvoligašicama iz Zadra, ponovile su odličan nastup i na ovom turniru osvojile prvo mjesto u sve tri kategorije.

Djevojke do 11 godina starosti u polufinalu su uvjerljivo pobijedile Slavonac, da bi u finalu odmjerile snage s domaćinima i ostvarile pobjedu. Sličan scenarij bio je i sa djevojčicama do 13 godina starosti koje su u polufinalu pobijedile Brod, da bi se u finalu opet susrele s ekipom domaćina i u neizvjesnoj utakmici još jednom pobijedile.

Drugi dan odigran je vjerojatno i najjači turnir i to za djevojčice do 15 godina starosti. Polufinale je Virovitičankama donijelo ekipu Lavova iz Brčkog koje predstavljaju ponajbolji klub u Bosni i Hercegovini, rasadnih brojnih reprezentativki.

Napetost se mogla rezati škarama i dugo je semafor pokazivao egal. Virovitičanke su prvi put osjetno povele tek početkom posljednje četvrtine i s ostvarenih nekoliko koševa prednosti zadržale do kraja utakmice.

Nakon teške utakmice u polufinalu, u finalu su snage i po treći put odmjerile s domaćom ekipom i posljednjim atomima snage ostvarile još jednu pobjedu.

ŽKK Virovitica Z-11: Sara Švarbić, Mia Domišljanović, Lana Slanac, Dora Viljevac, Dora Makar, Lea Bedeković i Ida Domišljanović 

ŽKK Virovitica Z-13: Tara Posavec, Tesa Slanac, Anja Zorić, Ana Lesić, Mia Jurić, Mia Domišljanović, Patricija Gagulić, Lena Knežević, Lucija Kovačević i Lukrecija Oklopčić

ŽKK Virovitica Z-15: Iva Marošević, Iva Knežević, Lavinia Subota, Tesa Slanac, Katarina Kanjka, Klara Švarbić, Olja Radulović, Marta Jurić i Mia Milković

(www.icv.hr, foto: D. Domišljanović)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content