“MRKA TRKA” NIJE FRKA Više od 430 trkača ove godine sudjelovalo u atraktivnoj noćnoj utrci ulicama Virovitice

Da “Mrka trka” nije frka dokazali su ove subote brojni aktivni sportaši i trkači rekreativci ne samo s područja Virovitičko-podravske županije nego i šire. Velik broj sudionika stigao je iz raznih krajeva Hrvatske, a da bi bili dio ove atraktivne utrke, neki su ‘potegnuli’ čak iz Austrije, Njemačke i Mađarske pa je trka i ovog puta poprimila međunarodni karakter. Drugo izdanje noćne atletske utrke ulicama grada Virovitice privuklo je 434 natjecatelja, a ista je i ove godine održana u povodu Dana Virovitičko-podravske županije.

Odlična atmosfera na šetnici ispred Gimnazije Petra Preradovića vladala je i prije same utrke, sve nazočne i ovog je puta zabavljao DJ Leo – Leo Škrinjarić, a da bi rezultati bili što ‘mračniji’ i bolji, pobrinula se Martina Presečan, koja je vodila zagrijavanje trkača uoči jurnjave gradskim ulicama.

Ovogodišnju utrku otvorio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović naglasivši da je cilj iste, prije svega, promocija zdravog i aktivnog načina života i naravno – dobra zabava.

-Hvala svim sudionicima drugog izdanja Mrke trke, trke koja se pokazala kao pun pogodak, koja je ove godine privukla još veći broj natjecatelja svih uzrasta, ali i gledatelja. Ovom trkom, osim što obilježavamo Dan Virovitičko-podravske županije, želimo promovirati zdrav način života jer znamo da je trčanje jedan od najboljih oblika rekreacije i jedna od najpopularnijih aktivnosti i blagodati koje možete pokloniti svome tijelu. Nadamo se da će ova utrka postati jedna lijepa tradicija, ali i brend Virovitičko-podravske županije. Puno je trkača pristiglo iz drugih županija i vjerujem da će se brojka iz godine u godinu povećavati. Ovim putem želim zahvaliti i svima onima koji su dali dio sebe u organizaciju ove atraktivne utrke – rekao je župan Andrović.

Podršku trkačima dao je i ove godine gradonačelnik Ivica Kirin, a veliko zadovoljstvo brojem sudionika izrazila je tajnica Sportske zajednice Virovitičko-podravske županije Dora Međimorec.

-Jedno veliko hvala svima koji su sudjelovali u organizaciji ovogodišnje Mrke trke. Ekipa je odradila vrhunski posao, volonteri su, isto tako, bili na razini zadatka, a želim zahvaliti i djelatnicima Policijske uprave virovitičko-podravske, kao i djelatnicima Zavoda za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije. Dobar glas daleko se čuje i zahvaljujući dobrom glasu naše trke, u odnosu na prošlu godinu imamo stotinjak natjecatelja više, a iduće godine nadamo se premašiti brojku od 500 – kazala je Međimorec.

Utrku su i ove godine istrčali župan Igor Andrović i njegov zamjenik Marijo Klement, županijska pročelnica za obrazovanje, kulturu i sport Martina Bunić, kao i zamjenica gradonačelnika Vlasta Honjek – Golinac, a ista je istrčana na dionicama od 2,5, 5 i 10 kilometara. Najbolji u najdužoj dionici bili su Sara Špiranec i Luka Gjajić, dionicu od 5 kilometara najbrže su istrčali Tena Mioč Cabadaj i Kristijan Mikolić, dok su pobjednici u najkraćoj dionici bili Magdalena Šuper i Matija Fapali.

-Presretan sam osvojenim prvim mjestom iako je rezultat ovdje bio u drugom planu, a za utrku se nisam posebno pripremao. Dionica je bila zahtjevna, bilo je dosta zavoja, a vrijeme, bez obzira na večernji termin, prilično sparno. Sve u svemu bilo je zanimljivo i sve pohvale organizatorima, kao i svim sudionicima ovogodišnje trke – kazao je Mikolić, član tima “Litice oko Virovitice”.

Statue posebno “iskovane” za “Mrku trku”, kao i poklone sponzora, najboljim trkačima dodijelili su župan Igor Andrović i dožupan Marijo Klement, a svaki od natjecatelja na cilju je dobio i simboličnu medalju za sudjelovanje.

Volonteri su i ovog puta bili djelatnici Virovitičko-podravske županije i njenih institucija. Utrku je organizirala Sportska zajednica Virovitičko-podravske županije, uz punu potporu Virovitičko-podravske županije, Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, Grada Virovitice i Hrvatske turističke zajednice.

REZULTATI

2,5 KILOMETARA

ŽENE

1. Magdalena Šuper (AK Virovitica)
2. Nera Jurković (IND)
3. Paula Ivček (AK Virovitica)

MUŠKARCI

1. Matija Fapali (URT NEXE Team Našice)
2. Filip Rajnović (AK Virovitica)
3. Jan Duić (AK Virovitica)

5 KILOMETARA

ŽENE

1. Tena Mioč Cabadaj (1234 Virovitica)
2. Ida Foret (IND)
3. Nina Ferić (1234 Virovitica)

MUŠKARCI

1. Kristijan Mikolić (Litice oko Virovitice)
2. Sebastijan Leci
3. Mirun Dudić Lovrić (Arthrex Vienna)

10 KILOMETARA

ŽENE

1. Sara Špiranec (AK Virovitica)
2. Andrea Grdenić (Ulica Vječnog vjetra)
3. Sanja Sabolić (IND)

MUŠKARCI

1. Luka Gjajić (MK Hrvatski Sokol Osijek)
2. Zlatko Šantić (Mikleuš)
3. Juraj Holec (AK Virovitica)

Kompletni rezultati se mogu vidjeti OVDJE.

(www.icv.hr, ts, www.vpz.hr, foto: Kristijan Toplak)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content