DVD-u Špišić Bukovica dodijeljena Povelja humanosti VPŽ: Aktivni su od 1884. godine i uvijek su prvi kada treba pomoći

DVD Špišić Bukovica najstarije je društvo Vatrogasne zajednice općine Špišić Bukovica. Osnovano je daleke 1884. godine. Iza njih je gotovo stoljeće i pol brige o ljudima i njihovoj imovini, kao i brojne intervencije u kojima su spašavali ljudske živote.

U njihovom vatrogasnom društvu su zajedno braća, očevi i sinovi, nerijetko i supružnici. Ovdje je gotovo u svakom domaćinstvu netko vatrogasac jer je kod njih vatrogastvo tradicija, ali i ponos.

A ponos su i Virovitičko-podravske županije pa je upravo stoga Povelja humanosti ove godine došla upravo u njihove ruke, ruke članova DVD-a Špišić Bukovica.

– Povelja Virovitičko-podravske županije uistinu nam puno znači te nam daje jedan veliki poticaj za daljnji rad. Iznimno smo ponosni na ovo županijsko priznanje, dokaz je to da nas prate i vide koliko radimo za našu zajednicu. Svi članovi društva su jako sretni i čast nam je primiti ovu povelju – rekao je Zlatko Juren, predsjednik DVD-a Špišić Bukovica.

Društvo danas ima 100 članova. Od toga, 30 je operativnih vatrogasaca, a najveći dio, njih oko 40 je pomladak i mladež koji nastavljaju tradiciju koju su započeli osnivači ovog društva prije 140 godina.

U obnovljenom vatrogasnom domu danas stanuje DVD Špišić Bukovica kao sposobno vatrogasno društvo. Zahvaljujući kontinuiranom ulaganju Općine Špišić Bukovice, Virovitičko-podravske županije, Hrvatske vatrogasne zajednice, resornog ministarstva, kao i pokrajine Tirol spremni su odgovoriti na sve zadatke, požarne i tehničke intervencije. Oni su sve ove godine prvi bili spremni pružiti pomoć svakome kome je pomoć bila potrebna.

(www.icv.hr, foto: K. Toplak)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content