Proglašena prirodna nepogoda za područje općine Podravska Moslavina, evo kako prijaviti štetu

Nakon što je zamjenik župana koji obnaša dužnost župana Osječko-baranjske županije Mato Lukić u utorak, 27. kolovoza proglasio prirodnu nepogodu zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta (dugotrajni izostanci padalina i visoke temperature) koji su zabilježeni tijekom mjeseca srpnja i kolovoza 2024. na području općine Podravska Moslavina, načelnik Dominik Cerić poslao je obavijest poljoprivrednicima.

Obiteljska poljoprivredna gospodarstva i pravne osobe mogu nepogodu prijaviti u roku osam dana od dana proglašenja prirodne nepogode, odnosno do 4. rujna 2024. godine.

Prijava se može izvršiti u prostorijama Općine Podravska Moslavina u vremenu od 07:00 do 15:00 sati.

Potrebno je dostaviti sljedeću dokumentaciju:

1. Ispunjeni Obrazac PN (Obrazac je moguće preuzeti na internetskim stranicama Općine Podravska Moslavina ili u Jedinstvenom upravnom odjelu, J.J. Strossmayera 150, Podravska Moslavina)

2. Presliku LISTA A i LISTA B (Obrazac Zahtjeva za potporu za 2023. godinu od Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju)

3. Presliku osobne iskaznice prijavitelja

4. Izjavu da oštećena imovine NIJE osigurana (Izjavu je moguće preuzeti na internetskim stranicama Općine Podravska Moslavina ili u Jedinstvenom upravnom odjelu, J.J. Strossmayera 150, Podravska Moslavina)

5. Privola prijavitelja

Ukoliko je oštećena imovina osigurana, prijava se ne može izvršiti sukladno Zakonu o ublažavanju i uklanjanju prirodnih nepogoda (“Narodne novine” broj 16/19).

(Općina Podravska Moslavina)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content