Oproštaj uz plemenit čin: Karlo Šmit spasit će živote donacijom organa

Karlo Šmit (22), mladić iz Dinjevca, preminuo je nakon desetodnevne borbe za život, podlegavši teškim ozljedama koje je zadobio u prometnoj nesreći između Virja i Molvi. Karlo, koji je život izgubio u cvijetu mladosti, ostat će zapamćen po svom zadnjem plemenitom činu – spasit će druge živote. Prema neslužbenim informacijama, roditelji preminulog 22-godišnjaka donijeli su tešku, ali plemenitu odluku da doniraju njegove organe.

Podsjetimo, tragični događaj odigrao se 16. kolovoza kada se Karlo sa svojim susjedom (23) i njegovom djevojkom (23) vraćao s proslave Velike Gospe u Molvama. Na cesti prema Virju, vozač, Karlov susjed, izgubio je kontrolu nad automobilom marke Audi, te sletio s ceste u odvodni kanal. U nesreći je Karlo zadobio teške tjelesne ozljede koje su bile opasne po život.

Nakon višednevne borbe liječnika u koprivničkoj Općoj bolnici, Karlo je nažalost preminuo 26. kolovoza. Iako je njegova obitelj duboko pogođena gubitkom, odlučili su darovati njegove organe i time pružiti šansu za novi život onima kojima je najpotrebnije.

Posljednji ispraćaj Karla Šmita održat će se sutra (četvrtak) u 15 sati na mjesnom groblju u Dinjevcu, gdje će se njegova obitelj, prijatelji i sugrađani oprostiti od njega s tugom, ali i ponosom zbog njegova plemenitog nasljeđa koje će živjeti u drugima.

(icv.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content