Studentski dom Virovitica drugi je dom za 108 studenata Veleučilišta u Virovitici

Studentski dom Virovitica već sedmu godinu za redom puni svoje smještajne kapacitete. U ovom modernom prostoru, koji se prostire na 2287,87 kvadratnih metara, nalazi se sve ono što je jednom studentu potrebno za uspješan i kvalitetan akademski život.

Studentima je na raspolaganju 108 smještajnih kapaciteta raspoređenih u jednokrevetne i dvokrevetne sobe te studentski boravak, informatička učionica i praonica rublja što čini studentski standard na visokom nivou.

Studentima u domu na raspolaganju je pet električnih bicikala kojima je domet do 100 kilometara što zanimljivo i rekreativno upotpunjuje studentski život jer tako upoznaju grad i županiju u koju su došli studirati.

Poanta Studentskog doma je da bude pun života, da se mladi ovdje druže, da bude interakcije. Svake godine organiziraju se razna edukativna predavanja, nagradni pub kvizovi, radionice, roštiljade, esports gaming natjecanja, rekreativno-sportske aktivnosti poput badmintona, nogometa, tenisa i slično.

Osim sadržaja koji potiču fizičko kretanje, stanari virovitičkog Studentskog doma imaju priliku i prisustvovati raznim radionicama. Teme poput kako se nositi s neuspjehom, kako prevladati ispitnu tjeskobu ili kako mediji utječu na svakodnevicu održavaju se svakih nekoliko mjeseci i studenti se na njih rado odazivaju.

Dnevna soba, koja je u središnjem dijelu Studentskog doma je također, središnje mjesto društvenog života ovog doma. To je mjesto za druženje, mjesto gdje se igraju društvene ili igre na PlayStationu, gledaju se utakmice. Ukratko, socijalne komponente ne nedostaje.

Ovaj dom nije spavaonica, već je mjesto kreativnog rada te osobnog i profesionalnog razvoja. Fokus je na tome da studentski život bude maksimalno upotpunjen te se stoga organiziraju razna zabavna događanja kao što su kvizovi i online gaming turniri pa sve do sportskih i rekreativnih aktivnosti poput badmintona, nogometa, tenisa.

Za potpuno posvećivanje studentskim obavezama bez ljetnih „distrakcija“ brinu se klima-uređaji, WiFI, zasebna kuhinja i kupaonica u svakoj sobi, praonica i sušionica rublja, ukratko sve potrebno jednom student ovdje se nalazi na jednom mjestu.

(vuv.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content