U Orahovicu kod zubara stižu iz cijele Hrvatske: Na Fakultetu dentalne medicine popravljaju i liječe zube potpuno besplatno

Kad u ljudima stanuje strast, kad se poslu predaju s emocijom, nema tada kočnica, oni sve rade – „sto na sat“. Aleksandar Včev je takav tip. Pa, iako povijest Orahovice još nije ispisana, on u njoj, već danas ima – počasno mjesto.

Nije ovaj pasus vezan za prve studente koje je Orahovica dobila prije osam godina, za što Včev ima nemjerljivu ulogu, nešto poput Tom Hanksa u „Spašavanju vojnika Ryana“, ovo je neka druga rola, koju ovaj dekan Fakulteta za dentalnu medicinu igra i danas.

Reklo bi se kako je prošlo – nekako „ispod radara“, ali već treću godinu, u Orahovici, u zgradi u središtu grada, gdje je u prošlom stoljeću bilo rodilište, ljudima se zubi popravljaju i liječe – besplatno. I ne dolaze ovdje samo stanovnici Orahovice ili Virovitičko-podravske županije, dolaze sa svih strana, čak i oni koji „izgube pigmente boje“ u licu, dok čuju bušilicu…

-Da, počinjemo ponovno u ponedjeljak 30. rujna. Tada u Orahovicu stiže dentalna ekipa u kojoj su studenti šeste godine Fakulteta dentalne medicine i njihovi nastavnici, a stižu i njihovi pacijenti koji su na listi čekanja kako bi im se napravio pregled te odredio redoslijed zbrinjavanja. Naime, ovdje studenti šeste godine uz nadzor svojih nastavnika, specijalista stomatologa koji se mijenjaju po danima i po specijalnostima, odrađuju praksu koja je za naše korisnike potpuno besplatna, a u Orahovicu nam doista stižu ljudi iz cijele Hrvatske – kazao nam je dekan Fakulteta za dentalnu medicinu Aleksandar Včev.

(www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content