Foto radionica članova Foto kino kluba “Picok” Đurđevac: Fotografirali članove Udruge sv. Juraj uz Stari grad

Novom foto-radionicom u zanimljivom društvu i na posebnom mjestu članovi Foto kino kluba Picok iz Đurđevca, 19. kolovoza, obilježili su Svjetski dan fotografije.

Za tu prigodu i treću foto-radionicu, koja se provela u sklopu projekta “Tragovi v pesku, premalet na Dravi, život ide“, odabrali su novu izazovnu lokaciju, nizinsku močvarnu livadu uz Stari grad. Ljubičasti cvjetovi vrbičice bila je neobična scenografija za članove Udruge Sv. Juraj iz Đurđevca, koji su sudjelovali u provedbi kao foto-modeli.

Njihova otvorenost za suradnju, druženje i kreiranje zanimljivih fotografija, te Stari grad u pozadini, kao kulisa, bio je velik izazov za sve sudionike foto-radionice.

– Projektom se, osim suradnje s udrugama želi naglasiti i pokazati kolikim prirodnim bogatstvom naš kraj obiluje, a navedena livada je svakako jedan od neobičnijih i vrlo efektnih prirodnih lokaliteta koje valja sačuvati zbog njegove bio-raznolikosti – rekao je Željko Car, najnagrađivaniji đurđevački majstor fotografije

Uz obilježavanje Svjetskog dana fotografije Car je podsjetio nove, mlade članove FKK Picok, na povijest razvoja fotografije i naglasio da se i na ovoj foto-radionici ostvarila mogućnost testiranja nove tehnologije (kao što je bežični okidač i difuzor) pomoću koje se podiže kvaliteta fotografije na novu razinu. Ovim se novim alatima članovima Kluba omogućilo da proširuju i nadograđuju svoja znanja.

Projekt se provodi kroz subvencioniranu potporu Grada Đurđevca. U narednim mjesecima planiraju se radionice uz Dravu i na peskima te slijede pripreme za završnu izložbu kojom će projekt biti zaokružen i obuhvaćen u jednu cjelinu.

Kako je bilo možete pogledati OVDJE.

(djurdjevac.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content