U Slatini predstavljen program 1. festivala domoljubnog filma posvećen Stjepanu Mlakaru, prvom poginulom hrvatskom branitelju na području VPŽ

Jučer (ponedjeljak) je u Art dvorani Pučkog otvorenog učilištu Slatina predstavljen program 1. festivala domoljubnog filma ”Stjepan Mlakar” koji će se u Slatini održati od 2. do 4. rujna u sklopu proslave Dana grada Slatine.

Ovaj je festival posvećen Stjepanu Mlakaru, prvom poginulom hrvatskom branitelju na području današnje Virovitičko-podravske županije, ali i svima onima koji su dali svoje živote u stvaranju i obrani hrvatske samostalnosti.

Program su predstavili članovi Udruge djece hrvatskih branitelja Virovitičko-podravske županije Dino Mataz i Mihael Puljić koji su i sami autori jednog od planiranih filmova, a koji će biti prikazan tijekom 1. festivala ”Stjepan Mlakar”. Uvodnu riječ o važnosti samog festivala dao je predsjednik Udruge djece hrvatskih branitelja Virovitičko-podravske županije Jurica Culej.

Na predstavljanju programa festivala, uz članove UDHB VPŽ, nazočila je i Stjepanova supruga, Dragica Mlakar te sinovi Robert i Renato.

Festival se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja i Grada Slatine, te uz potporu Pučkog otvorenog učilišta Slatina.

(www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli)

Artboard 1 1

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content