Proslava Dana Općine Podravske Sesvete uz Najbolje hrvatske tamburaše: Evo što vas još sve očekuje

Ovogodišnje obilježavanje Dana Općine Podravske Sesvete potrajat će punih 19 dana s ukupno 23 aktivnosti među kojima će se pronaći dovoljno atraktivnog sadržaja i veliku posjećenost.

Sve započinje već u nedjelju, 1. rujna, cjelodnevnim natjecanjem u gađanju glinenih golubova u Lovačkom domu LU Jelen, a između 14 i 15:30 sati Fletni dijak i Turistička zajednica područja „Dravski peski“ organiziraju biciklijadu na potezu Podravske Sesvete – Molvice – Brodić – Podravske Sesvete.

Za petak, 6. rujna, zakazano je dugo očekivano otvorenje novih prostora za udruge u potkrovlju općinske zgrade, a odmah nakon čega će se od 19 sati u maloj sali održati književna večer s promocijom knjige „Med dišečem cvetjem“ autora Mladena Brezovca.

Dan kasnije, u subotu, 7. rujna, održat će se bogat sportski dan. Sve započinje Turnirom u odbojci na Karauli u Mekišu u suorganizaciji Udruge SUMA i ŠRK Kečiga. U šatoru kod sesvečke osnovne škole Općina priređuje likovnu koloniju, a u prijepodnevnim satima na nogometnom igralištu NK Drave održat će se susreti škole nogometa, odnosno nogometni turnir. U 12 sati biti će održana pokazna vatrogasna vježba VZO Općine Podravske Sesvete. Sve završava obiteljskom rekreativnom vožnjom u prozirnim kanuima na Pjeskari u Mekišu između 14 i 18 sati u suorganizaciji TZP Dravski peski i ŠRK Kečiga.

Nedjelja, 8. rujna, događanjima je najbogatiji dan ovogodišnje proslave kada će se od 10 sati održavati mali sajam domaćih radova i proizvoda, potom će se predstaviti stari sportovi, a od 14 sati slijede folklorni nastupi uz domaćinstvo HFD Sesvečice.

Isti dan, za najmlađe je od 18 sati u velikoj sali osiguran zabavni program naziva Šareni svijet, a prethodit će i radionica za djecu na otvorenom. Popodne se može iskoristiti i za vožnju kočijom kroz mjesto u organizaciji Konjičkom kluba Podravske Sesvete.

Vrhunac proslave Dana općine biti će koncert Najboljih hrvatskih tamburaša sa zakazanim početkom od 20 sati nogometnom igralištu uz predgrupu Less Band. Čitav taj vikend za djecu će se osigurati i besplatan napuhanac, a bit će tu i prigodne podjele hrane.

Vikend kasnije ponovno obiluje sportskim, edukativnim i društvenim događanjima. U subotu, 14. rujna, Udruga SUMA na Karauli od 17 sati priređuje natjecanje u trčanju “Run day”, a od 20 sati možete uživati na roštilj pod zvijezdama, a na istom će prostoru u večernjim satima ovisno o vremenskim prilikama Fletni dijak organizirati promatranje neba teleskopom.

Dan kasnije, 15. rujna, od 18 sati u društvenom domu Udruga umirovljenika u čast sjećanja na Blaža Lengera priređuje susret pjevačkih zborova Podravina moja mila, a od 16 sati odigrat će se i prvenstvena utakmica između doma će NK Drave i gostiju NK Omladinac iz Herešina.

Posljednji dan ovogodišnje proslave biti će u četvrtak, 19. rujna, kada je u 9 sati sna rasporedu Sveta misa u Župnoj crkvi Svih svetih u Podravskim Sesvetama, a kao posljednje događanje bit će Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Podravske Sesvete u Društvenom domu od 11 sati. 

(www.icv.hr, dravskipeski.hr)

dani opcine podravske sesvete plakat xhjtUjtEyS scaled

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content