ŽUPANIJSKI KUP Čak četiri utakmice otišle do raspucavanja: Evo tko su putnici u daljnju fazu natjecanja

Proteklog vikenda odigrane su utakmice prvog kola Županijskog nogometnog kupa, a na terenu su bile momčadi iz drugih županijskih nogometnih liga.

Kladare su se ponovno uključile u natjecanje, a prvi protivnik na domaćem terenu bili su im Plavi iz Jugovog Polja. Gosti su otišli na predah s minimalnom prednošću golom Mateja Prpića, a za izjednačenje se pobrinuo Ivan Kožarić u 77. minuti. Do kraja su mreže mirovale, tako da se pobjednik dobio nakon dodatnog raspucavanja. Od uvodna četiri kaznena udarca Kladare su pogodile jedan (Ivan Smrček), a Plavi niti jedan. Željko Gojmerac pogodio je za Plave u petoj seriji, a Kristijan Ciglec donio je pobjedu Kladarama. Dodajmo i kako su drugo poluvrijeme Plavi igrali s 10 igrača budući da je zbog ozljede igru morao napustiti Sinan Nika.

Alen Šokec i Lucijano Balija doveli su Otrovanec u vodstvo protiv Stare Brezovice u uvodnih 20 minuta, no do poluvremena su izjednačili Stjepan Brođanac i Marko Lukačević. Stara Brezovica u potpunosti je okrenula utakmicu golom Ivana Zadeckog u 57. minuti, no samo sedam minuta kasnije ostali su s igračem manje nakon isključenja Marka Čađavčana. Imali su domaćini igrača više punih pet minuta, a onda je u 60-tak sekundi Hrvoje Filipović pokazao još dva crvena kartona. U 69. je isključen Dino Majer kod Otrovanca, a u 70. Stjepan Brođanac kod Stare Brezovice. Obojica su igru napustila nakon drugih žutih kartona. Igrača više Otrovanec je iskoristio u posljednjoj minuti utakmice, a za 3:3 je pogodio Dino Pintar. Precizniji su s bijele točke bili gosti koji su u konačnici slavili rezultatom 7:8.

Sigurnu pobjedu ostvarila je ŠN Graničar Okrugljača na gostovanju kod susjedne Bušetine 1947. Trostruki strijelac za goste bio je Ivan Đakić, a po jedan zgoditak za pobjedu 0:5 postigli su Alen Fučkar i Toni Džanić. Pobjeda gostiju mogla je biti i uvjerljivija, no u 69. minuti Valentino Pavlak nije uspio realizirati kazneni udarac.

Mreže su u Gradini mirovale sve do posljednje minute prvog dijela, za vodstvo domaće momčadi protiv Turnašice pogodio je Mario Jozić, a u nastavku su gledatelji mogli vidjeti još pet zgoditaka. Prvo je Jozić povećao na 2:0 u 51. minuti, smanjio je Bernard Blažinčić dvije minute kasnije, no Jozić svojim trećim golom, u 80. minuti, vraća dva gola prednosti domaćinu. Luka Lach unio je neizvjesnost u završnici u 86. minuti kada je smanjio na 3:2, a sve dvojbe oko pitanja pobjednika riješio je Slavko Jagarinac dvije minute kasnije.

Drugo kolo natjecanja izborio je i Papuk Osječko 1664 koji je na svom terenu ugostio Grabić. Dvostruki strijelac na susretu bio je Matija Zeman, a jedan gol upisao je Franjo Orina. Kraj utakmice Grabić je dočekao s igračem manje budući da je u posljednjoj minuti isključen Alen Alilović.

Miholjac je slavio na gostovanju u Vaškoj, a susret je bio riješen nakon prvog dijela. Dva zgoditka u prvom poluvremenu postigao je Dalibor Vilček, a jednog Mario Javor. Oscar Dvojak smanjio je na 1:3 u 50. minuti, a konačnih 1:4 postavio je Luka Brlas.

Zanimljiva utakmica igrala se u Miljevcima gdje je domaća Mladost ugostila imenjaka iz Bakića. Gosti su poveli u 14. minuti preko Matea Budimira, a do predaha je izjednačio Luka Horvatin. Mihael Tomašević pogodio je za prednost Miljevčana u 61. minuti, osam minuta kasnije izjednačio je Gabriel Hodak, a preokret i pobjedu bakićkoj Mladosti donio je Luka Puškarić u 76. minuti.

Najefikasnije je bilo u Meljanima gdje je istoimeni domaćin dočekao Krčevinu iz Čađavačkog Luga, a gdje su gledatelji u regularnom dijelu vidjeli čak deset pogodaka. Hrvoje Zubčić pogodio je za 0:1 u četvrtoj minuti, no Luka Nikolić s dva gola, u 14. i 21. minuti, prebacio je prednost na stranu Meljana. Sebastijan Herceg izjednačio je u 35. minuti, Vinko Rudnički pogodio je za 3:2 u 44. minuti i činilo se kako će domaćini na predah s prednosti, no da ne bude tako pobrinuo se Hrvoje Zubčić u posljednjim trenucima prvog dijela. U dvije minute, u 69. i 71. minuti, Meljani su golovima Antonia Kralja i Alena Marovića došli do prednosti od 5:3, četiri minute kasnije smanjio je Milorad Šipka s bijele točke, a utakmicu je u raspucavanje odveo Herceg svojim drugim golom. S bijele točke precizniji su bili domaći nogometaši koji su tako s ukupnih 9:7 izborili drugi krug natjecanja.

Dva zgoditka manje u regularnom dijelu postignuta su u Novakima gdje je utakmica također otišla do raspucavanja. Mario Kovać pogodio je za vodstvo Mladosti 1930 u osmoj minuti, izjednačio je Dario Čavlović u 20., no tri minute kasnije Mladost je još jednom u prednosti zahvaljujući Andreju Puškadiji. Do poluvremena su gosti povećali svoju prednost na 1:3 golom Tomislava Ribića. U nastavku utakmice domaći nogometaši su okrenuli susret u svoju korist. S dva brza zgoditka Čavlovića na otvaranju drugog dijela, u 53. i 57. minuti, Slavonac je došao do izjednačenja, a potom i do prednosti preko Vedrana Hrgovića u 75. minuti. Slavonac je bio blizu pobjede u regularnom dijelu, no u posljednjim trenucima susreta izjednačenje gostima donio je Tomislav Kovač. Pogodak primljen u završnici ipak nije ostavio prevelikog traga na domaćim nogometašima koji su s bijele točke osigurali pobjedu i plasman u daljnju fazu natjecanja. Konačan rezultat glasio je 7:5.

(www.icv.hr, mra, foto: ilustracija)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content