Općina Pitomača započinje s provedbom besplatnih edukativnih i sportskih aktivnosti djece predškolske dobi i djece od 1. do 4. razreda osnovne škole

Dana 30. srpnja 2024. godine Općina Pitomača potpisala je ugovor s Ministarstvom demografije i useljeništva o dodjeli financijske potpore za provedbu edukativnih i sportskih aktivnosti djece predškolske dobi i djece od I. do IV. razreda osnovne škole u iznosu od 47.352,00 eura.

Projektom će biti uključeno 200-tinjak djece, a provoditi će se edukativno-kreativne aktivnosti (glazbena igraonica i učenje engleskog jezika u vrtiću) i sportske aktivnosti (program ženskog rukometa, karatea, nogometa, stolnog tenisa i tenisa) u trajanju od 10 mjeseci s početkom od rujna ove godine na način da će mjesečne članarine za navedenu skupinu biti besplatne. Također, nabaviti će se oprema potrebna za provođenje prethodno navedenih aktivnosti.

Važnost provedbe ovog projekta je podrška roditeljstvu kroz smanjenje financijskog tereta roditelja. Informacije roditeljima djece prihvatljive dobi koji su zainteresirani za sudjelovanje njihove djece na prethodno navedenim aktivnostima biti će dostupne i na mrežnim stranicama provoditelja aktivnosti (Glazbena škola Jan Vlašimsky Virovitica – Područni odjel dr. Marijana Jergovića Pitomača, Dječji vrtić „Potočnica“ Pitomača, Ženski rukometni klub „Pitomača“, Karate klub „Pitomača“, Nogometni klub „Pitomača“, Stolnoteniski klub „Pitomača“ i Teniski klub „Pitomača“).

(pitomaca.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content