Udruga „Slavonski planinari“ na sjednici u Virovitici okupila zaljubljenike u planinske krajeve iz cijele Slavonije

Manje je poznato Virovitičanima da u njihovom gradu djeluje planinarska udruga koja svojim članovima nudi mogućnost upoznavanja ljepota, prvenstveno planina i krajolika Hrvatske, a potom i daljih vrhova Europe i ostatka svijeta. Još je manje poznato da na području njihovog grada djeluje i planinarska udruga „Slavonski planinari“.

„Slavonski planinari“ su istinski zaljubljenici u ljepote i vrijednosti planinskih krajeva, svi odreda volonteri. Udruga je samostalna u svom djelovanju, izvanstranačka, sportska i neprofitna, a okuplja planinare, ljubitelje planina, planinske prirode te prirodnih i povijesnih znamenitosti u planinama.

Osnovani su kao udruga članica davne 1962. godine, a prošle godine postaju udruga fizičkih osoba koji se udružuju radi unaprjeđenja i razvoja planinarstva, tjelesne kulture, rekreacije, zdravlja i zaštite planina.

Područje djelovanja usmjereno im je posebno na Slavoniju, Baranju i Zapadni Srijem odnosno Osječko-baranjsku, Virovitičko-podravsku, Požeško-slavonsku, Brodsko-posavsku te Vukovarsko-srijemsku županiju, kao i šire područje gradova Daruvara i Novske.

MAR09511

Tako su prošlog četvrtka svoju sjednicu na poziv domaćina, a uz podršku Turističke zajednice Grada Virovitice i Turističku zajednicu Virovitičko-podravske županije, održali upravo u Virovitici.

Predstavnicima planinara iz Našica, Đakova, Vinkovaca, Osijeka te Slavonskog Broda omogućena je šetnja i obilazak uskog dijela grada Virovitice i kratko upoznavanje s događanjima proteklih dana u povodu Rokova odnosno proslave 790 godina postojanja Virovitice.

Udruga je punopravni član Hrvatskog planinarskog saveza, a na sjednici su između ostalih točaka dnevnog reda detaljno pripremljeni događaji za rujan, posebice obilježavanje 72. Dana slavonskih planinara uz 100 godina postojanja planinarstva Slavonskog Broda kao i ostale aktivnosti koje će se provoditi na području njihovog djelovanja.

Aktivnosti koje će provoditi usmjerene su i na obilježavanje 150 godina organiziranog planinarstva u Republici Hrvatskoj.

(icv.hr, Slavonski planinari)

MAR09547

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content